USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Суд над Романюком: усе «звалили» на секретаря

17 Лютого 2015 13:49
Депутат Луцької міської ради скаржиться на градоначальника, мовляв, він приймає незаконні рішення. Суд відбувся. Щоправда, представник мера почав «перекладати» відповідальність на секретаря.

Так, розгляд адміністративного позову депутата Луцької міської ради Романа Бондарука до Луцького міського голови відбувся сьогодні, 17-го лютого, в Луцькому міськрайонному суді.

Зауважимо, що попередній розгляд справи перенесли, бо ні міський голова, ні його представник не з’явилися на судове засідання.

Депутат Роман Бондарук розповів, що звернувся до Феміди, бо Луцький міський голова Микола Романюк не включив його проект рішення у порядок денний сесійного засідання.

«Я вважаю, що міський голова порушив мої права як депутата, бо я, згідно із законами України й регламентом, подав точно і вчасно усі необхідні документи. Я вважаю, що міський голова не має права знімати проекти рішення. Тому і просив викликати на судове засідання секретаря Луцькради, який казав, що я документи подав правильно (ред. секретар не з’явився на судове засідання). У регламенті Луцькради йдеться, що депутат має право внести проект рішення за 14 днів до сесійного засідання. Він міг включити моє питання, але для цього мав би запропонувати депутатам за це проголосувати», - пояснює Бондарук.

У коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини депутат роз’яснював, що його проект рішення стосувався того, аби передати в міську комунальну власність будинок-гуртожиток на вулиці Братковського, 31. З його слів, це дозволило б мешканцям безплатно приватизувати свої квартири. Натомість, каже Бондарук, зараз їм доводиться платити підприємству за одну довідку 8-10 тисяч гривень.

Градоначальника на підставі довіреності представив керівник юридичного відділу Олександр Рачков.

«Ознайомившись із позовом Бондарука Романа Анатолійовича щодо протиправності дій міського голови, хочу зазначити, що як вказано у позові, основна підстава звернення до суду - висновки постійної комісії Луцькради. Виходить, що комісія визнала якісь факти порушення в роботі міського голови, а щодо порушення прав позивача – наводяться виключно статті про права депутатів. Тому незрозуміло, в чому порушення прав і інтересів позивача», - зауважив представник Романюка.

Потому Олександр Рачков наголосив, що уся процедура щодо проходження проектів рішення на сесійне засідання покладена на секретаріат.

«Відповідно до чинного законодавства України та регламенту Луцькради, дійсно, Луцький міський голова формує порядок денний на чергове засідання сесії. Втім, я зазначаю, що сам порядок просування проекту рішення покладається повністю на секретаря ради. Він отримує проект, визначає наявність належних документів, виносить його на розгляд постійних комісій. Усе це повністю покладається на секретаря Луцької міської ради. З цього вбачається те, що Луцький міський голова формує порядок денний, маючи підстави проекту», - пояснює головний юрист Луцькради.

Аби дізнатися про всі обставини справи, суд запитав у представника мера, чи секретар Луцькради надав проект рішення Романюку.

«Мені цього невідомо. Секретар - він депутат і нам не підконтрольний, і не підзвітний. Це треба секретаріат залучати», - пояснив Рачков.

Та додав, що проект рішення Луцький міський голова не вніс на розгляд депутатів, мовляв, бо він не був готовий й зауважив, що принести його на розгляд сесії мав секретаріат, зокрема Григоренко Сергій Анатолійович.

Втім, чи заніс проект рішення секретар меру , чи ні – представник Романюка не відповів.

Тому суд оголосив перерву до 10 березня на 11.00 годину й підготував повістку секретарю, аби він був присутнім під час розгляду позову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
суддя першої категор Показати IP 17 Лютого 2015 14:02
Цей позов намалював бондаруку Осіпов. Мізки бондарука на 50% складаються з пташиного посліду, тому він не може скласти таку кляузу з посиланням на сімдесят статей Конституції і девяносто статей цивільного права. 10 березня суд буде програний з формулюванням: "відхилити за абсурдністю суті позову".
Волинський щит Показати IP 17 Лютого 2015 14:18
"...передати в міську комунальну власність будинок-гуртожиток на вулиці Братковського, 31. З його слів, це дозволило б мешканцям безплатно приватизувати свої квартири. " А пан Бондарук в курсі, що таке рішення порушує кілька чинних законів України? Ті хто готував позов, могли б і проконсультувати...
Волинський меч до Волинський щит Показати IP 17 Лютого 2015 14:49
Можливо ви проконсультуєте. Якіж саме "чинні" закони України порушує таке рішення.
сам собі суддя Показати IP 17 Лютого 2015 14:28
Там, як завжди і усе в Бондарука, дуже вузькі інтереси. В гуртожитку мешкає його мати. Він видає себе великим рішалою і хотів мамі піднести такий дешевий подарунок. До речі, приватизація в будинку йде і без судових позовів. Я солідарний з першим коментатором: інтелектуальні можливості Бондарука дозволяють йому тільки "спорожнитися" в суді таким позовом. На більше він не тягне.
представник Показати IP 17 Лютого 2015 15:29
Ну майже все правда в статті. Шикарна назва. Доречно було б зазначити що секретаря залучив до справи сам Бондарук. Мабуть сам не справляється. Цікаво що повідомить секретар, кому куди і що він носив...
член Показати IP 17 Лютого 2015 15:56
Що хто кому носив, то це мало ймовірно, бо тут немає за що носити, а те, що Григоренко - дешевий популіст, то це 101%! Гіршого секретаря в раді не було 3 1905 року. Тільки пиздіти і десь увірвати ласий шматочок. Романюк завжди собі підбере як не лайно, то тріску. Голова, поверни в секретарі Пустовіта, будеш мати рацію. Чи Шибу взяти. Шиба - розумний чоловік, тому в так званій раді зразу поліпшиться загальна атмосфера. А то все наелектризоване, хоч бери і сірником чиркай...
Сергій Показати IP 17 Лютого 2015 18:22
Григоренку: "Бери владу в свої руки, може буде більше толку як від Романюка".
прокурор Показати IP 17 Лютого 2015 21:01
надіємося що все буде з конфіскацією майна голови міської ради

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus