USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Луцького мера викликають в суд

10 Лютого 2015 19:22
Очільника міста Миколу Романюка звинувачують в утисках прав депутатів. Зі слів обранців громади, протиправні дії зашкодили лучанам у приватизації їхніх помешкань.

Розгляд адміністративного позову депутата Луцької міської ради Романа Бондарука до Луцького міського голови відбувся сьогодні, 10-го лютого, в Луцькому міськрайонному суді.

Зі слів депутата, він звернувся до Феміди, бо Микола Романюк не включив його проект рішення на розгляд чергової сесії, отож, він хоче, щоб мер більше не чинив незаконних дій, які утискають права обранці вгромади.

«Я звернувся в суд, аби він (Романюк, - ред.) у подальшому не міг цим зловживати, бо таким чином можна блокувати проект рішення будь-якого депутата. Дійсно, проект рішення можна зняти, але це відбувається під час розгляду порядку денного, коли є якісь зауваження від управлінь, втім, це відбувається виключно шляхом голосування.

Наголошу, що мій проект рішення стосувався того, аби передати в міську комунальну власність будинок-гуртожиток на вулиці Братковського, 31. Це дозволило б мешканцям безплатно приватизувати свої квартири», - пояснює для Інформаційного агентства Волинські Новини Роман Бондарук.

Депутат розповідає, що згідно із процедурою усе мало відбутися так: за 14 днів, не пізніше, депутат подає проект рішення й представляє три документи (проект рішення, пояснювальна записка й мета, усе це подається в друкованому і електронному варіантах). Далі проект рішення включають у список питань порядку денного, й їх розглядають профільні комісії.

«Він не мав права не включати мій проект рішення на розгляд сесії. На його думку, це зробив тому, що, мовляв, не вистачало якихось там документів, які підтверджують статус будинку та інші.

Зауважу, що секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, який відповідає за формування порядку денного, під час засідання профільної комісії Луцькради доповів, що мною було подано всі необхідні документи в належні строки.

Я готував проект рішення ще й тому, що у мене було доручення від мешканців. Від Волинської області я входив у всеукраїнську групу забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Те, що обговорювали на парламентських слуханнях, я й намагався реалізувати», - наголошує депутат.

Бондарук каже, що звернувся в прокуратуру, втім, правоохоронці не знайшли порушень, мовляв, депутат під час сесійного засідання пропонував включити питання щодо будинку-гуртожитку, що дало змогу реалізувати свої права.

«Дійсно, я вносив пропозицію включити мій проект рішення у порядок денний, але він не пройшов комісії, обговорення, і його не підтримали. Окрім того, позицію мера підтримали певні групи депутатів. Я вважаю, що він так вчинив із особистих причин», - розповідає депутат.

Аби висловити свою позицію з цього приводу, ні міський голова, ні його представник не з’явилися на судове засідання. Тому розгляд справи перенесли на 17 лютого, на 11.00 годину.

Зі слів Бондарука, процес приватизації все ж триває, і з 30 квартир приватизували вже 8. Втім, каже депутат, без прийняття у комунальну власність будинку мешканцям доводиться платити підприємству за одну довідку 8-10 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
дідо Показати IP 10 Лютого 2015 19:57
БЮтівська мафія обріхує та травить мера.
Мафіозі до дідо Показати IP 10 Лютого 2015 21:43
Роман Бондарук балотувався на виборах від чи то Самопомочі чи Громадянської позиції
НЕЛУЧАНИН до дідо Показати IP 10 Лютого 2015 22:47
коментар було видалено
НЕЛУЧАНИН до НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Лютого 2015 09:29
пане пе**ратор ! а чим мій комент гірший від нижченаведеного, який вашмосьцю не видалений : "Невелика зграя шакалів почала передвиборну кампанію. Зграя негідників, злодіїв, пе**растів. Методи дуже примітивні. На інше шакали не здатні. Шакали асоціюються зі стервятиною". ? бо згадує пана мера у неприглядному аспекті ? так він цього заслужив.
Луцький перехожий Показати IP 10 Лютого 2015 20:55
Це план однієї людини - задовбати судами нинішнього мера, щоб просунути свою людину на виборах восени. Це тільки початок, надалі таких судових викликів побільшає. Потім з'являться публікації, що ще жодного мера стільки не судили як Романюка. Я не захищаю романюка, але методи якими усувають більш-менш порядну людину від влади бридкі. Невже влада, жадоба нажива вартоа того, щоб боротися за це підковриковими напівлегальними і забороненими способами.
Лучанин до Луцький перехожий Показати IP 10 Лютого 2015 21:29
це план тієї людини, що хоче красти , а Романюк не дає розкрадати Луцьк. От його й мочать. Вже набридли ці заказні статті на вн. До дітей Романюка вчепились, да дай Бог що в нас у всіх чиновників чіплялись за тещо в них під Карабасом гучно і за те що в них вкрали 10 метрів арматури. А не маєте до чого більше вчепитись бо порядні люди. Заказуха вже набридла той Величко на Аверсі продажний глист продався за кусок ковбаси сидить на зарплаті в П. Але люди в нас мудрі вони самі вирішать кому вірити вам продажним чи порядній людині.
Анонім до Лучанин Показати IP 11 Лютого 2015 09:43
Романюк не дає розкрадати Луцьк). Порядна людина сама розкрадає.
НЕЛУЧАНИН до Луцький перехожий Показати IP 10 Лютого 2015 22:49
нема більш законного і легального способу, ніж опротестовувати незаконні дії та рішення у суді
зоя Показати IP 10 Лютого 2015 21:41
Не ставте з ніг на голову- це Романюк зі всіма судиться , звільняє людей незаконно по кілька разів. Травить, мотає нерви, поливає брудом, вішає ярлики ,захищає людей гнилої системи, підлабузників, а людей, які мають свою думку, позицію знищує.Час Романюка вийшов .
щ до зоя Показати IP 11 Лютого 2015 12:38
чи про такого чесного киричука ви говорите
Також лучанин Показати IP 10 Лютого 2015 21:46
Про якого чесного Романюка ви говорите? Хто не дає розкрадати? Той, що сам розікрав весь Луцьк разом з континіумом. Так, вони іншим красти не дадуть, тільки своїм. А попереду такий куш в 14 млн. євро на Луцьктеплі. Як же вони без шахрайки Козачек зможуть прибрати до рук таку суму. Ось і тримає її - роботягу незамінну, не дивлячись на всі обіцянки звільнити. Попереду вибори - побачимо.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2015 22:40
коментар було видалено
Вася Показати IP 10 Лютого 2015 23:53
Во про що пишіть http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/10/7058061/ , а то заказуху пхаєте народу. Оце стаття.
з Луцька Показати IP 11 Лютого 2015 06:49
Невелика зграя шакалів почала передвиборну кампанію. Зграя негідників, злодіїв, пе**растів. Методи дуже примітивні. На інше шакали не здатні. Шакали асоціюються зі стервятиною.
з Гнідави Показати IP 11 Лютого 2015 07:14
коментар було видалено
читач Показати IP 11 Лютого 2015 08:25
Бондарук з Григоренком мабуть вирішили покращити своє матеріальне становище....
Бондарчук Показати IP 11 Лютого 2015 09:49
Шановний "ділдо", чи то пак "дідо". Бондарук має таке відношення до Бюту, як Ви до тверезого розуму.
Вадим Показати IP 11 Лютого 2015 16:29
Оу є! Скільки вишивати в коментах, яка облизує "хозяйствєнніка" Романюка. Не облизуйте, не перепаде вам з барського плеча якої крихти награбованого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus