USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Суд підтвердив штраф для «Газпрому» в розмірі 171 млрд грн

14 Березня 2018 13:18
Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги на штраф у 171 млрд грн, накладений Антимонопольним комітетом України на російське ПАТ "Газпром".

Про це повідомляє портал "Судова влада України".

"КАГС відмовив російському "Газпрому" у задоволенні апеляційної скарги у справі про сплату до бюджету більше 171 млрд грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції", - йдеться у повідомленні.

Суд зобов’язав "Газпром" виплатити до державного бюджету України понад 171 мільярда гривень у 2017 році. "Газпром" оскаржив це рішення та дії державного виконавця, у зв’язку з чим звернувся з апеляцією. Ухвалою від 13 березня 2018 року у справі № 910/18299/16 суд відмовив ПАТ "Газпром" у задоволенні апеляційної скарги та залишив без змін ухвалу місцевого суду щодо механізму виконання судового рішення.

Раніше повідомлялося, що навіть попри подання апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу щодо процедурних моментів, "Газпром" все повинен виплатити українському "Нафтогазу" 2,56 мільярда доларів. Крім того, російська компанія ще повинна сплатити відсотки, які нараховуються щоденно.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРЕТЯ ВІЙНА. ДО ЧОГО ПРИЗВЕДЕ ВІДМОВА «ГАЗПРОМУ» ПОСТАЧАТИ ГАЗ УКРАЇНІ

Нагадаємо, російський "Газпром" відмовився постачати газ Україні від 1 березня та повернув проплачені кошти. Відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу, Україна повинна купувати щорічно в РФ (до 2019-го, коли закінчиться дія контракту) 4 млрд кубометрів газу (раніше було 50 млрд кубометрів). Якщо "Нафтогаз" не купує газ, то автоматично застосовується формула "бери або плати" - тобто Київ повинен заплатити навіть за ті обсяги, які не купував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus