USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд скасував розпорядження Гунчика щодо «Волиньторфу»

26 Жовтня 2017 16:41
Суд скасував розпорядження голови Волинської ОДА Володимира Гунчика щодо призупинення дії дозволів щодо продовження оренди "Волиньторфу", йдеться на сайті Волинської облради.

Попередньо підприємство намагалося укласти договори оренди землі площею 182,17 га під видобування торфу і подало клопотання до Волинської ОДА. Йдеться про дві ділянки, на які "Волиньторф" має ліцензію (термін дії було продовжено в цьому році, відповідно потрібні нові договори на оренду землі).

Зі слів директора підприємства, депутата облради Івана Киричика голова ОДА Володимир Гунчик довго й безпідставно зволікав з підписанням розпоряджень щодо продовжень термінів договорів оренди, але в липні цього року клопотання "Волиньторфу" таки були задоволені.

"Втім через два тижні голова ОДА підписав розпорядження, яким призупинив дії попередньо підписаних ним документів", - пояснив пан Киричик.

Саме це розпорядження оскаржував "Волиньторф". Справу розглядав Волинський окружний адміністративний суд і визнав розпорядження голови ОДА протиправним.

Іван Киричик наголошує, що поновлення ліцензії на видобування торфу на згаданих ділянках вартувало державному підприємству 1 млн грн, які сплачені державі, згідно із законодавством.

"Між тим, інша державна ланка блокує видобування торфу на цих землях. Як назвати дії голови ОДА? Я вважаю, що це - відвертий саботаж! Мало того, ми не маємо перспектив отримати нових земельних ділянок в зв'язку з позицією губернатора. Ми змушені були звернутися до суду. Без цих торфовищ матимемо в наступному році тільки 30% землі, необхідної для видобування торфу", - заявляє Іван Киричик.

Нагадаємо, дискусії голови ОДА та підприємства тривають три роки через проблеми з виділенням землі під видобування торфу.

У день 15 сесії обласної ради представники ДП "Волиньторф" провели акцію протесту біля головної адмінбудівлі області. В ній взяли участь 300 працівників. Вони нагадали, що підприємство - платник податків до бюджетів всіх рівнів та заявили про перешкоджання роботі підприємства з боку голови ОДА Володимира Гунчика. Люди просили, щоб рада звернулася до центральної влади України про вирішення проблем "Волиньторфу". Вимоги торфовиків підтримали депутати Волинської обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДА Показати IP 26 Жовтня 2017 17:35
Дуже правильно!!! Гнати Гунчика з його "носатою". А то керує ним !
ігор Показати IP 27 Жовтня 2017 10:54
гунчик просто хоче отжати бізнес

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus