USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд у Москві продовжив арешт усім 24 українським морякам

17 Квітня 2019 19:19
Лефортовський районний суд Москви задовольнив клопотання слідчих і продовжив арешт всім 24 військовополоненим морякам – ще на три місяці – до 24 липня.

Як передає кореспондент УНІАН в РФ, судові засідання проходили сьогодні упродовж дня.

Військовополонених розділили на шість груп по чотири людини.

До обіду відбулися судові засідання щодо перших трьох «четвірок», після обіду щодо решти 12 військовослужбовців. Всі засідання пройшли в закритому режимі. Підтримати українських військових приїхали родичі з України, а також дипломати з України і країн Заходу.

Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша». 26 січня поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

Раніше суд в Москві продовжив терміни арешту полоненим українським військовим до кінця квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus