USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Суд відправив Медведчука під арешт без права на заставу

16 Квітня 2022 19:17
Личаківський райсуд Львова змінив запобіжний захід підозрюваному в держзраді нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку на арешт без можливості внесення застави.

Про це повідомили в суді 16 квітня, передає ТСН.

«Сьогодні слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться у повідомленні суду.

Читати ще: Коштовності Марченко не влізли у два авто: що саме конфіскували у сімейства Медведчуків

Там нагадали, що попередній запобіжний захід Медведчука – домашній арешт. Проте 26 лютого працівники поліції виявили відсутність нардепа за вказаною адресою проживання, чим зафіксували факт порушення Медведчуком покладених на нього ухвалою судді обов’язків. Тож політика оголосили в міжнародний розшук.

Днями СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту. Дружина арештованого Медведчука Оксана Марченко, своєю чергою, записала відеозвернення до Володимира Зеленського. У ньому вона сказала, що її чоловіка «незаконно» утримує СБУ. Тим часом у Кремлі кума Путіна відцуралися: мовляв, він не громадянин Росії, тож і втручатися не будуть.

Кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus