USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Судового процесу, як такого, не було», – адвокат про апеляцію Вусенко

4 Липня 2017 19:55
Апеляційний суд задовольнив позовні вимоги звільненого депутатами екс-секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко практично без судового процесу як такого – спочатку суд не збирався реєструвати апеляційні скарги, а під час слухання справи «забував» про них.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли адвокати по справі позову Вусенко до Луцької міської ради та депутат Ігор Поліщук.

4 липня Львівський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Луцького міськрайонного суду, частково задовільнивши апеляційну скаргу. Натомість, позов Юлії Вусенко задовольнив – у повному обсязі. Наразі суд оголосив лише коротке рішення, а мотиваційна частина, як обіцяють у суді, буде готова за декілька днів.

«Нашу апеляційну скаргу теж задовільнили. Відтак, суд вважає неправомірною постанову суду першої інстанції. Проте, з яких мотивів виходив суд і роз’яснення, що робити, суд опише в повному тексті рішення. Коли ми матимемо повний текст, то, виходячи з мотивів суду, бачитимемо, що робити Вусенко, Поліщуку та іншим, аби виконати рішення суду», - пояснює адвокат Віктор Веремчук. Зазначимо, що Юлія Вусенко мала шанс поновитися на посаді, якби разом зі своїми однопартійцями не проігнорувала пленарне засідання, яке тоді скликали позачергово. Втім, представники «Самопомочі» повважали, що відвідувати пленарне засідання «не було сенсу».

Водночас колега Веремчука Наталія Андріяш зауважує, що процесу, як такого не було – стороні впродовж процесу доводилось нагадувати суду, що слухаються і їх апеляційні скарги в тому числі.

«Цілком очевидно, що судового процесу в розумінні кодексу сьогодні не було», - зазначила юрист та додала, що спочатку суд не реєстрував апеляційні скарги сторони, а згодом, під час процесу, адвокатам раз за разом доводилось нагадувати суду, що розглядається не лише апеляційна скарга Вусенко, але й Григорія Пустовіта, Ігоря Поліщука та Луцької міської ради.

Власне, 15 хвилин - саме стільки часу вистачило суду, аби винести рішення. Ігор Поліщук розповів, що весь процес був імітацією: під час так званого розгляду справи в головуючого вже був готовий повний текст рішення суду, тобто справа була вирішена ще до засідання. Хоча адвокатам і сказали, що повний текст буде готовий тільки в четвер.

Разом з тим, зміни, які прийняв апеляційний суд, де-факто значення не мають, адже питання щодо Ігоря Поліщука не є актуальним – зважаючи на «постійні істерики, інтриги й маніпуляції» та намагаючись їх припинити, Ігор Поліщук добровільно склав повноваження секретаря ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus