USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Система прогнила повністю. Що кажуть поліцейські про інцидент з Гогілашвілі

13 Грудня 2021 16:53
У суботу під Краматорськом потрапив у скандал заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі. На блокпості чиновник облаяв і пообіцяв звільнити поліцейських, які зупинили кортеж заступника міністра. Пізніше стало відомо, що це не перша суперечка. З’явилося відео скандалу Гогілашвілі із патрульними у Києві.

Незабаром його звільнили, але запитань лишилося багато, пишуть ЗМІ. Виявилося, що Гогілашвілі був призначений до міністерства з особистої протекції Володимира Зеленського, з яким він у близьких стосунках. Гогілашвілі раніше був фігурантом справи про торгівлю наркотиками, отримав термін за шахрайство, одружений із найближчою помічницею Зеленського і до того ж має російський паспорт, а громадянином України став лише у 2015 році.

Страна з’ясувала, що думають про інцидент поліцейські.

Олександр І., полковник поліції: «Зараз Гогілашвілі звільнять з МВС. Але проблема залишиться. Хто і за які заслуги прийняв абсолютно сторонню людину на роботу в МВС? Та ще й судимого, фігуранта кримінальних справ, громадянина Росії. За які заслуги йому через пів року роботи дали орден? За великим рахунком потрібно провести розслідування та звільнити всіх, хто причетний до його працевлаштування. Але ситуація абсурдна від самого початку, всі розуміють, що Гогілашвілі потрапив у заступники міністра за дзвінком самого Зеленського. Може Зеленському самому варто вибачитися перед поліцейськими з блокпосту? І перед народом України за свої призначення?»

Володимир Н., полковник поліції: «Поведінка так званого заступника міністра, на жаль, показує нинішній рівень всього МВС. З 2014 року це справжнє гніздо шахраїв, пройдисвітів та аферистів, які потрапляють на керівні посади за мільйонні хабарі та через ліжка коханок. Гогілашвілі з його мутною біографією це лише верх айсберга з лайна. Наприклад, усі поліцейські знають, хто такий сірий кардинал МВС на прізвисько «Чемодан» (це прізвисько ексзаступника міністра Сергія Чеботаря – Ред.), який досі керує кадровою політикою, має кабінет у МВС і бере хабарі за призначення. І до 2014 року на посади влаштовувалися за хабарі, але після Майдану все стало набагато гірше, продаватися почало все, що можна.

Сергій Н., лейтенант поліції: «Замміністра повівся як звичайний бандос із провулка. Молодці хлопці з блокпоста, які не побоялися злити відео з ним. До речі, якби всі поліцейські мали гордість і не боялися, то таких скандалів було б у десятки разів більше... Таке відбувається щодня в Україні.«Бикують» майже всі начальники. – ...бало, на...уй, ...дараси – звичайний рівень спілкування таких начальників з рядовим складом поліції. Усі начальники рівнем від голови райвідділу вважають, що вхопили бога за бороду і їм усе можна.

Юрій С., майор поліції: «Як Гогілашвілі пройшов спецперевірку, яка перевіряє всі факти біографії кандидатів на будь-які посади МВС, аж до наявності судимостей у батьків та членів сім’ї? Як громадянин РФ, до того ж має судимість, без вищої освіти, без досвіду роботи в правоохоронних органах, потрапив на посаду заступника міністра внутрішніх справ? Тобто для обраних спец-перевірки не існує? Це найголовніше питання, яке показує всю гниль системи».

Станіслав П., підполковник поліції, кримінальний розшук: «Все почалося з того моменту, коли на Майдані в міліціонерів кидали каміння та били палицями. Потім міліцію назвали поліцією, але поваги від цього не побільшало. Потім почалася переатестація, коли в комісіях сиділи ті ж самі активісти, які били міліціонерів, потім активісти почали отримувати звання та посади в МВС, професіоналів зацькували і вигнали, а в поліцію натовпом поперли якісь мутні особи, з досвідом роботи в якихось громадських організаціях. Таких гогілашвілі у міністерстві – кожен другий. Що далі, то гірша ситуація – деградація всього відомства очевидна».

Костянтин С., сержант патрульної поліції: «Цей випадок із Гогілашвілі досить звичайний – до рядових поліцейських у всіх підрозділах начальство так і ставиться. Ми для командирів бидло, начальники звертаються до рядових як до худоби. Якщо будеш скаржитися на хамство своїх командирів вищому начальству, потрапиш на олівець. З усіма наслідками – патрулюватимеш пішим, а про премію можеш забути. Збираюся звільнятися, набридло».

Надія М., капітан поліції, слідча: «Вся система МВС і поліції прогнила зверху вниз. Начальству глибоко на..рать на завантаженість підлеглих. Для них головне відзвітувати нагору про показники і отримати премію. Кримінальні провадження закривають за гроші, посади купують і продають. Найголовніше, що зараз у всіх підрозділах НПУ в начальстві сидять такі «гогілашвілі», які купили собі посаду за бабки. У багатьох немає навіть профільної, юридичної освіти. Тому випадок із Гогілашвілі для мене зовсім не новина».

Юрій К., сержант патрульна поліція: «Щодня стикаємось на роботі з чиновниками різного рівня, які обіцяють нас звільнити. Хамлять, матюкаються, є випадки, коли хапалися за форму, рвали, кидалися у бійку. Це – показник статусу поліції у суспільстві, повага до якої в Україні нижче за плінтус. Дуже багато через це йде з патрульки, зарплати як у продавця в Сільпо, а ставлення як до окупантів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Саша Показати IP 13 Грудня 2021 17:04
Такий собі Станіслав П., підполковник поліції, кримінальний розшук, - забув як міліція розганяла студентів, певно до того моменту міліція в нас була "біла і пухнаста" і тому так з повагою до народу лупцювала людей, а потім ще і вбивала, там само, на майдані.
777 до Саша Показати IP 13 Грудня 2021 17:53
Да мало мало отвесили тогда. Если бы вломили как надо.то и жили может по другому. А так кушайте своих швили и гадзе ситечком....
Ватюня до 777 Показати IP 13 Грудня 2021 18:48
Братишка портвейн, ты вламывал? Ай маладца, я тоже был на антимайдане, поддерживал Януковича и Царёва, бил людей и отжимал у них мабилы. За русский мир между прочим
777 до Ватюня Показати IP 13 Грудня 2021 20:31
У тебя,товарищ,на это мозгов не хватит.
888 до 777 Показати IP 13 Грудня 2021 19:29
А ти певно луга..дон або кацап якому подобається в "стоялі" існувати. Гоу ту рашка - там твое місце.
самовар Показати IP 13 Грудня 2021 17:20
а відео начальника поліції ковеля про те саме бикування потрібно ногу прострілювати а потім сказати що випадково
123 Показати IP 13 Грудня 2021 17:26
В цивілізованій країні, цього замміністра за таку поведінку до представника закону уже б давно скрутили і відправили до відділка і в кращому випадку відбувся штрафом. Закон повинен бути однаковим для всіх і всі повинні його дотримуватись в Україні і громадяни України,і громадяни Росії, і громадяни США і т.д. Це мабуть замміністр вирішив особисто "блестнуть умом". Дно!!! Скоріше за все наступник буде не кращим.......
Михайло Показати IP 13 Грудня 2021 17:49
Volynnews, я б на вашому місці не дуже посилався на такі провокативні джерела, як страна.ua. Ви хоч читали, що перепостили? Тут деякі поліцейські, якщо це дійсно думки поліцейських, а не видумка страна.ua, говорять про те, що після майдану все прогнило, все погано і т.д. і т.п. А що, до того було класно? Тут явно завуальована пропаганда
Василь Показати IP 13 Грудня 2021 19:53
Те,що міліція брала хабарі-відомо всім.особливо гаїшникам.І те,що міліція чи поліція пресувала мирний протест-також відомо.Виконувала злочинний наказ влади.Порушила конституцію.Але реформа поліції ,коли прийшли недосвідчені та бикуваті,нанесла ще більші проблеми.Реформи потрібні-але вони повинні відбуватись плавно і неухильно,обдумано.Тільки в казочках все робиться швидко.На що і повівся наш народ-тепер прозріває.Ну не може шоумен без досвіду держ.управління ,без досвідченої команди управляти країною.
Анонім Показати IP 13 Грудня 2021 20:52
До чого тут якась *пропоганда*? До *майдану* керували хоча б люди, які пройшли так чи інакше щаблі кар'єрного росту в МВС. А після *майдану* керувати прийшли обідрані маргінали, названі *активістами*, все знання яких про систему МВС обмежувалося синцями від гумової палиці, якою патрульні частували їх в під'їздах і підвалах, де майбутні *активісти* бавилися *пяточкою*.
Анонім Показати IP 13 Грудня 2021 21:46
Міліція була кублом корупції і була вже наскрізь гнилою,як і вся наша держава до Майдану. За реформу в поліції несе відповідальність Аваков, який її очолював донедавна. Крім того,я сумніваюся,що Аваков 2 роки не знав хто у нього зами,їх біографії, "заслуги" . Можна тільки констатувати факт,що реформа в поліції повністю провалена, тому що не було бажання її насправді здійснити бе-бе-бе
Рос Показати IP 14 Грудня 2021 01:19
ЯК!!!? Як заступником міністра силового відомства міг стати цей персонаж: без освіти, без досвіду, з судимостями і паспортом країни-агресора??? Ще й до того наглий і дебілкуватий!!! Чоловік секретарки призЕдента!!! Хотіли, Зебіли, новиє ліца - хавайте!
111 Показати IP 14 Грудня 2021 11:35
Як наша держава може нормально розвиватись, коли нею , практично на всіх рівнях керують неуки без елементарного досвіду для відповідної сфери.Неука тягне неук якому з якихось причин вдалось прорватись до влади, головне , що свій або за гроші Як показує життя, не люблять українці свою державу, бо якби любили , то б дбали про її розвиток, а не займались набиванням власних кишень
Микола Показати IP 14 Грудня 2021 14:50
Зараз майже у всіх правоохоронних органах нашої держави випадкові люди... На превеликий жаль вони зараз і при владі!!!
Качур Показати IP 15 Грудня 2021 09:10
Так то воно так, але цитувати вата.ньюз не професійно.
Хрен Показати IP 15 Грудня 2021 12:14
Вот такие Зе управляют нашей ненькой Украиной.Как так в депутатах одни Зе,и правят страной после тюрьмы или судимости.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus