USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Танкіст з Волині, який прославився в боях на сході, не має ні нагород, ні роботи

11 Червня 2015 09:06
Історії справжнього героїзму танкіста з Волині Миколи Тишика, який як командир двох танкових екіпажів прославився в боях на сході, викликають захоплення і гордість. Таки має Україна справжніх чоловіків. Однак молодий боєць досі не отримав обіцяних державних нагород і перебуває в центрі зайнятості на обліку.

Про це інформує головний редактор “Волинської газети" Володимир Данилюк в мережі.

"З жахом сьогодні довідався, що наш волинський герой-танкіст Микола Тишик, який як командир двох танкових екіпажів прославився в боях на сході (спочатку знищив 3 танки сєпарів, а один Т-72 захопив як трофей), а потім через мінне поле (!!!) вивів із оточення під Дебальцевим колону української техніки), не тільки не отримав жодної(!!!) державної нагороди (а "Волинській газеті" це офіційно обіцяли, починаючи від місцевої влади до Генштабу!), але зараз перебуває на обліку як безробітний на біржі праці! Сором усім: від комбрига до...", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що громадськість та журналісти неодноразово піднімають питання про справедливе відзначення подвигу волинян-танкістів Миколи Тишика, Андрія Мудрика, Олександра Пугача, Костянтина Мрочка таРомана Ляшка.

З лютого місяця, відколи журналісти почали засипати листами міністерство оборони тільки наприкінці квітня надійшло повідомлення про подання Президенту України до нагородження орденами «За мужність» ІІІ-го ступеня екіпажу танка Т-64М у складі механіка водія Пугача О.І., та навідників-операторів Тишика М.В. та Мудрика А.Я.

Про інший героїчний екіпаж взагалі не згадується.

Нагадаємо, під командуванням Миколи Тишика екіпаж танку Т-64М 51-ї окремої механізованої бригади в кінці серпня 2014 року у нерівному бою біля Донецька знищив два танки Т-72 російських окупантів, а на третьому повернувся до своєї частини.

Того серпневого дня колона у складі трьох танків Т-72 та вантажівки з боєприпасами збройних сил Російської Федерації прямувала на один з блок-постів української армії під Донецьком з метою його знищити і прорватися в тил української оборони. Внаслідок відсутності протитанкових засобів в українських військових на блок-посту шанси вижити були малими, але хлопці все одно вирішили прийняти бій. Маючи розвіддані про озброєння українських військових на блок-посту російські окупанти були певні своєї перемоги й почали розгортати лінію танків для нападу. Тієї ж миті один з російських Т-72 запалав від точного попадання снарядом зі старенького українського Т-64. Російські окупанти були збентежені вкрай, бо не сподівалися, що хтось їм наважиться протистояти. Користуючись збентеженням російських танків екіпаж українського Т-64 наступним пострілом підбив вантажівку з боєприпасами (від чого ті почали вибухати один за одним) й розуміючи, що проти решти танків йому самому не встояти, почав маневрувати намагаючись відійти. Російські танки Т-72 кинулися наздоганяти відважних українських танкістів по прямій, щоб не втрачати швидкість. Зрозумівши їхній маневр, Микола Тишик заманив два російські танки прямо в болото. В результаті один із танків затонув, а інший загруз у трясовинні. Російські танкісти зуміли покинути свої машини і втекти. Згодом українські бійці витягли загрузлий Т-72 з болота за допомогою троса і Микола Тишик повернувся на ньому у табір 51-ї бригади. За виявлений героїзм командування нагородило Миколу Тишика відпускою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: про бій "лоб-в-лоб" і трофеї з болота в інтерв'ю з Миколою Тишиком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Меркава Показати IP 11 Червня 2015 09:13
Якась відверта лапша на вуха про той бій
Олександр до Меркава Показати IP 11 Червня 2015 13:53
Поїдь повтори його подвиг і розкажеш як усе було своїми словами.
Вася Показати IP 11 Червня 2015 09:15
коментар було видалено
Гоша Показати IP 11 Червня 2015 09:46
То хай йде і далі воює. То така його робота. Більш він нічого не вміє, раз не беруть.
аяяй до Гоша Показати IP 11 Червня 2015 10:35
троль
Олександр до Гоша Показати IP 11 Червня 2015 13:54
То може поїхали разом повоюємо?
сепар Показати IP 11 Червня 2015 09:52
коментар було видалено
Маша Показати IP 11 Червня 2015 10:22
Давай в депутати!!!! А пузатих на фронт!!!!!!
аяяй Показати IP 11 Червня 2015 10:32
кричуща несправедливість !!волонтери допоможіть владі зробити відповідні рішення !!!!!!!!!!!!!!1
Милість Показати IP 11 Червня 2015 10:58
Гоша!!! Цікаво, а ти з Волині, чи так...???
Милість Показати IP 11 Червня 2015 12:33
Милість робити не хоче, вчитись не буде, красти боїться. То най йде в міліцію.
548455 Показати IP 11 Червня 2015 13:38
Наша держава і призедент дають нагороди тільки посмертно!!!
Анонім Показати IP 11 Червня 2015 19:34
От вам і кандидат на державну службу. Які ще конкурси потрібні. Дайте по дупі мішалкою, тим, хто не придатний до мобілізації і зараз на державній службі. А цього хлопця на їх місце. Точно справиться.
щорс Показати IP 11 Червня 2015 23:25
Слава танкістам 51 омб!!!!!
Іван Показати IP 12 Червня 2015 10:56
Владу чекає мотузка і мило...
Шульц Показати IP 12 Червня 2015 11:07
А російських військ там немає, там не має, навіть, вже населення звичайного. Всі здорові пацани воюють, а в містах лишилось те населення яке не мало грошей тікати (пенсіонери, багатодітні, каліки тощо).
Оля Показати IP 13 Червня 2015 19:36
Чогось мій брат рік був в Ато, одразу після демобілізації повернувся до роботи і не ниє, що йому держава щось винна! Набрид вже той Тищик-Рембо! Недарма, про нього так часто пишуть, побачите ще в якісь депутати буде балотуватися!
ник Показати IP 21 Листопада 2015 19:31
у нас герои все в генштабах и военкоматах... парню реально надо помочь... а вот по поводу подлых гавканий в его адрес скажу так.. вы недостойны этого парня . даже сидеть рядом с ним.... хорошо былобы присвоить ему звание народный герой волыни украины. слава тебе парень мы гордимся тобой. з повагою ник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus