USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Тебе зроблять крайнім». Звернення товариша по службі до фігуранта справи МН17

17 Травня 2017 10:14
Ветеран війни в Афганістані Сергій Тіунов записав відеозвернення до свого колишнього товариша по службі та фігуранта справи про катастрофу літака малайзійських авіаліній МН17 Сергія Дубинського, відомого за прізвиськом "Похмурий".

Про це повідомляє ТСН з посиланням на "Новую газету".

Тіунов упізнав голос свого колишнього товариша по службі на перехоплених СБУ записах розмов терористів про катастрофу пасажирського лайнера у небі над Донеччиною. У своєму відеозверненні він заявив "Похмурому", що голландські слідчі зроблять його "крайнім", адже його голос вдалося ідентифікувати.

"Зрозуміло, що для них (голландських слідчих - ред.) ти - найслабша ланка. Вони не можуть дотягнутися до тих людей, які давали команди, які натискали на кнопки, які ловили в приціл цей літак. А ти засвітився, твій голос ідентифікований, і вони тебе роблять крайнім", - сказав він.

Журналісти повідомляють, що мали передати запис до Ростова-на-Дону, куди Дубинський влаштувався після повернення з окупованого Донецька в 2015 році. Він погодився на зустріч, однак не вийшов на зв'язок в умовлений час.



Нагадаємо, раніше експертно-журналістська група Bellingcat заявила про однозначну ідентифікацію офіцера "розвідки ДНР" з позивним "Похмурий", якого назвали ключовим організатором перевезення ЗРК "Бук" на Донбасі в день загибелі Boeing рейсу MH17. Ним виявився колишній російський військовий Сергій Дубинський.

Автори доповіді заявили, що після аналізу нових свідчень, а також опублікованих СБУ та міжнародної слідчою групою перехоплених телефонних переговорів, особистість Дубинського-"Похмурого" встановлена однозначно, як і те, що саме цей чоловік був ключовим організатором транспортування зенітно-ракетної установки "Бук" територією Донбасу в день, коли був збитий Boeing.

Згодом "Новая газета" розшукала колишнього товариша по службі Дубинського - ветерана війни в Афганістані та лідера самооборони Запоріжжя Сергій Тіунова. Він упізнав голос "Похмурого" на записах.

Довідково. 17 липня 2014 в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили «Боїнг» компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажира - були громадянами Нідерландів. Літак впав в зоні, контрольованій бойовиками. Тіла загиблих перевезли в Нідерланди для експертиз. 24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus