USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Теремно хліб» необґрунтовано завищував ціни, – антимонопольники

4 Червня 2019 12:31
ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» протягом 2017 року без належного економічного обґрунтування збільшувало вартість хліба масового споживання. Андтимонопольний комітет розпочав справу щодо зловживання монопольним становищем, інформує прес-служба установи.

Відсутність економічного обґрунтовання було встановлено при формуванні Товариством витрат на природний газ, електричну енергію та витрат на збут.

Такі дії ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» щодо встановлення та застосування протягом 2017 року завищених, економічно необґрунтованих оптово-відпускних цін на хліб масового споживання містять ознаки зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в територіальних межах районів Волинської області та кваліфікуються за статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

При цьому, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду у травні 2018 року підтвердив монопольне (домінуюче) становище ПРАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів в територіальних межах районів Волинської області.

Враховуючи зазначене, адміністративною колегією Відділення розпочато розгляд справи та проводиться збір та аналіз доказів. Під час розслідування справи буде здійснено аналіз обґрунтованості оптово-відпускних цін на хліб масового споживання протягом 2018 року та січня – травня 2019 року.

При доведенні порушення ПрАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», штрафні санкції для Товариства становитимуть до 10 відсотків доходу суб’єкта господарювання від реалізації продукції за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
—— Показати IP 4 Червня 2019 12:51
Де був антимонопольний комітет в 2017 році? Чи перестали ділитися... то вони згадали (старий грішок)...?
Експерт до —— Показати IP 4 Червня 2019 17:14
Кожен судить виходячи з власного досвіду. :)
шолом Показати IP 4 Червня 2019 13:12
а ще й вагу виробів не завадило б перевірити
Glover Показати IP 4 Червня 2019 13:21
Я вже давно печу хліб дома, в хлібопічці!
Волиняка Показати IP 4 Червня 2019 13:34
А хто поверне звичайному споживачу тепер кошти, які він переплатив за завищену ціну???
Експерт до Волиняка Показати IP 4 Червня 2019 17:19
Не кажи "гоп", поки не перескочеш Ти так багато потратилась на хліб?? ... чи на фітнес - зал? ;))))
Справжня я Показати IP 4 Червня 2019 14:10
Хороший хліб від виробника не може коштувати копійки. При ціні на житнє борошно по 16 грн за кілограм скільки має коштувати буханець???? + зарплата пекарям і все інше? Мінералка по 20 грн це всьо люкс, горілка і пиво теж окей... Так і знищують виробників у нас на Волині. Замість того, щоб підтримати - здирають всі шкури всі кому не лінь. ...... Антимонопольний не там зерно зла шукає, ой не там.....
Анна Показати IP 4 Червня 2019 14:41
Думаючі люди розуміють, що враховуючи усі витрати ціни на хліб не можуть бути нижчими. Який зміст працювати підприємству, якщо не отримувати прибутку? Не забувайте, що там працює 600 чоловік. На все ціни ростуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus