USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тонкощі субсидіювання: розмір субсидії та боротьба з шахраями

5 Червня 2015 14:49
Субсидія для українців може покривати від 40 до 97% нарахувань за газ чи комунальні послуги.

Через просту систему субсидій, серед тих, хто подав документи і вже чекає на кошти, будуть і шахраї, які отримають субсидії обманним шляхом. Однак, щоб не втрачати час безлічі чесних українців, з ними влада буде розбиратися пізніше.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ".

«Без сумніву, якийсь відсоток шахраїв буде. Але навряд чи він буде значний. Зараз ми максимально спростили процедуру, оскільки багато українців вже не в змозі заплатити підвищені тарифи ЖКГ», - зазначив Розенко.

З його слів, допомогу українцям не можна відкладати в довгий ящик, оскільки якщо влада займеться встановленням додаткових бар'єрів і виявленням шахраїв, то сумлінним громадянам України доведеться довго чекати коштів від держави.

«Встановлення будь-яких додаткових бар'єрів призведе до того, що поки ми будемо виявляти одного шахрая, сотні чесних людей будуть втрачати час і нерви на проходження перевірок. Це неприпустимо, а з махінаторами будемо розбиратися згодом», – підкреслив міністр.

Він також додав, що вже близько 700 000 сімей звернулося за субсидіями за 3 тижні.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУБСИДІЯ МОЖЕ СКЛАСТИ МІЗЕРНУ СУМУ, А ДЕКОМУ ВЗАГАЛІ ВІДМОВЛЯТЬ

Павло Розенко також розповів, у якому обсязі буде нараховуватися субсидія, який відсоток платежів за послуги ЖКГ буде ними покриватися.

« Приклади розрахунків кожної субсидії для сім'ї є на нашому сайті. Формула дуже гнучка і застосовується індивідуально. Вона враховує доходи і витрати на комунальні платежі споживачів. Субсидія може покривати від 40 до 97% нарахувань за газ чи комунальні послуги. Все дуже гнучко і спрямоване на те, щоб більшу допомогу отримували найбільш незахищені.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУБСИДІЇ ОТРИМАЛА ЛИШЕ НЕЗНАЧНА ЧАСТИНА ВОЛИНЯН

Окрім цього, зі слів Павла Розенка, влада вже встановила обмеження на розмір житла і споживання газу, тобто платити субсидію за опалення вілли або двоповерхової квартири держава не буде.

"Обмеження на розмір житла і споживання газу вже встановлені. Тобто платити субсидію за опалення вілли або двоповерхової квартири держава не буде", - сказав Розенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 5 Червня 2015 15:02
Субсидії давати тільки тим ,хто фізично не може працювати. Всіх інших гнати до роботи.
Анонім до лучани Показати IP 5 Червня 2015 17:35
Сначала дай возможность заработать, а потом выдвигай подобное требование. Ведь за последний год сколько крупных украинских предприятий закрылось, а сколько открылось? Где именно рядовой лучанин может заработать в Луцке нужный объем денег?
Малюк Показати IP 6 Червня 2015 18:53
Так фігня, а люди вірять.
Andrij Показати IP 7 Червня 2015 14:15
Davaj sybsudii, ja bidnuj....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus