USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Торчинський музей громада просить передати області

7 Лютого 2021 22:11
Торчинська громада вчергове просить передати в обласну комунальну власність історичний музей ім. Григорія Гуртового, аби зробити з нього філію краєзнавчого музею. Проте в облраді розглядають можливість співфінансування, але не прийняття на баланс.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, 4 лютого.

До депутатів надійшло звернення голови Торчинської громади Юрія Кревського з проханням прийняти музей у комунальну власність, оскільки утримувати громада його не може. Зокрема, він пропонує приєднати його до краєзнавчого.

Як зазначив перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, це звернення надходить у раду не вперше. Та зауважує, що віддати легше всього. Але якщо все перекласти на обласний бюджет, то може виникнути ситуація, коли все завалиться або доведеться обирати, що підтримувати. Тим більше на цей рік в бюджеті громади кошти на утримання музею передбачені.

Однак, переконаний він, цей музей треба зберегти, бо його фонди мають чимало унікальних експонатів.

«Є експонати, за якими приїжджали з тодішнього Ленінграду, і їм не віддали. Це музей високого рівня. Але його експозиції ґрунтуються на місцевому матеріалі, всі знахідки фактично місцеві», - пояснив він.

Оскільки на цей рік на музей кошти громада передбачила, то поки що все залишиться як є. Однак депутат Михайло Скопюк вважає, що потрібно вивчити можливості щодо співфінансування музею з обласного бюджету в наступні роки.

Урешті депутати вирішили рекомендували управлінню культури, з питань релігій та національностей ОДА ретельно проаналізувати різні варіанти розвитку Торчинського музею та надати пропозиції у Волинську обласну раду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 8 Лютого 2021 01:14
Культура не потрібна, холопи до роботи!
дідо Показати IP 8 Лютого 2021 06:24
Місцеві громади вимагали самостійності, думали бабло витрачати на дороги та ремонти сільради, а тут виявилось,що потрібно ще витрачати на культуру.
Область Показати IP 8 Лютого 2021 08:17
Це шо нафтова скважина чи Котельня Карбишева шоб її прийняти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus