USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Біля Старого ринку замість торгових рядів буде парковка

27 Червня 2018 12:46
Підприємців, які торгують на ділянці, відведеній для облаштування автостоянки поблизу Центрального ринку, закликають переходити працювати на інші ділянки. Про негайний демонтаж контейнерів наразі не йдеться.

Про це йшлося під час пленарного засідання 43 сесії Луцької міськради 27 червня.

Депутати розглянули проект рішення про внесення змін до рішення Луцької міської ради від 02.09.2009 № 45/4 «Про надання статусу ринку торговим рядам на вулиці Глушець.

Як пояснив голова земельної комісії Олександр Козлюк, у 2009 році відбувалася стихійна торгівля на вулицях Замковій та Сенаторки Левчанівської. На той час існував ринковий збір, і щоб отримувати кошти до бюджету, торговим рядам на території ділянку надали статус ринку. Це рішення, однак, не дає дозволу на розміщення на ділянці торговельних павільйонів та рядів. Вчора ділянку обстежили члени комісії разом з посадовцями і склали акт про те, що ділянка фактично використовується не за цільовим призначенням. Жодного дозволу на встановлення там павільйонів і контейнерів не надавали, тож цим рішенням ділянку приводять у відповідність до вимог законодавства. Призначення ділянки – денна автопарковка.

«Внести зміни до рішення Луцької міської ради від 02.09.2009 №45/4 «Про надання статусу ринку торговим рядам на вулиці Глушець», доповнивши пункт 1 після слова «Надати» текстом «до 01.07.2018». Зобов’язати фізичну особу - підприємця Пахолка Л. П. до 05.07.2018 проінформувати суб'єктів господарювання, які здійснюють свою господарську діяльність на торгових рядах на вулиці Глушець, про це рішення та можливість здійснення торговельної діяльності на інших ринках міста або на ринку в селі Рованці (поблизу вулиці Боженка)», - йдеться у проекті рішення.

Він наголосив, що рішення має рекомендаційний характер і про демонтаж незаконних споруд на ділянці чи якісь інші репресивні дії зараз мову не ведуть.
Своєю чергою, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук просив колег підтримати проект рішення та запевнив, що це ще одне рішення, яке продовжить наведення ладу на ринках міста. Він нагадав, що наразі з паркуванням автівок навколо ринку панує повний безлад, вони паркуються на тротуарах та у Старому місті, маршрутки не мають змоги нормально під’їхати до зупинки. Також на ділянці виявили 14 павільйонів, що встановлені абсолютно незаконно, без жодного дозволу, на території, що веде до Луцького замку. Ці тимчасові споруди будуть демонтовані. Частина підприємців ринку зможе перейти на сусідню ділянку, частина – зможе торгувати в іншому місці. Водночас, не можна надалі лишати існуючий бруд та безлад на ділянці. Парковку повинен облаштувати орендар ділянки, якщо ж він цього не робитиме, її облаштує КП «АвтоПаркСервіс».

Голова правління ГО «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов зазначив, що підприємці сьогодні мітингують та прийшли на засідання міськради тому що бояться незрозумілих дій міської влади. Для них, мовляв, слова влади про те, що їх не чіпатимуть, нічим не підкріплене, тому потрібно визначити кроки щодо подальших дій на цій ділянці.

Олександр Козлюк зазначив, що коли підприємець Любомир Пахолко встановлював торгові ряди на ділянці та брав гроші, він не радився з міськрадою. Він ще раз відзначив, що не потрібно вигадувати страшилок та розповідати людям, буцімто завтра приїде бульдозер і знесе павільйони.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зазначив, що місто планує облаштувати на ділянці автостоянку. Водночас, він нагадав, що рішення про демонтаж будь-якої тимчасової споруди ухвалює виконкомі цей процес триває приблизно два місяці.

Підприємець Тетяна Біскуп запевнила, що підприємці укладали договір з орендарем ділянки на підставі паспорту ринку. Вона просила розмежувати великого підприємця та тих, хто торгує на ринку. З її слів, ділянка є однією з найбільш впорядкованих на Центральному ринку, там вкладена бруківка, розташовані євроконтейнери з навісами для покупців в 11 секторах і кожен з підприємців витратив на це приблизно 1,1 тисячі доларів.

Ігор Поліщук на це зауважив, що керуючись такою логікою, кожен може так само без дозволів покласти бруківку на Театральному майдані, посадити кілька туй та стверджувати: «я вклав кошти і тут моє торгове місце». Він закликав підприємці читати законодавство та коли вони укладали договір з підприємцем Пахолком, потрібно було поцікавитися його документами на земельну ділянку, де чітко вказано, що це автостоянка.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що підприємцям пропонуватимуть перейти на ділянку, яка належить КП «Луцькі ринки», а після того, як буде затверджена концепція ринку, відбуватимуться наступні кроки, про що попереджують зараз підприємців. Їхнє перебування на ділянці є тимчасовим, оскільки це не ринок, місце для стоянки. Виграє, з його слів, той, хто швидше перейде на нове місце.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Сем Показати IP 27 Червня 2018 12:48
Вихід такий. Ринок зробити, і щоб туди жодної ноги. Парковку забрати, знаків "Зупинка заборонена" і поліцаїв понаставляти ще в кілометрі до ринку. Щоб нікому не було змоги приїхати на ринок і машину поставити. Ще зупинку громадського транспотру теж контейнерами із непотребом заставиити. Щоб ніхто із покупками виїхати не зміг. Ото торгаші порадуються! Краму в усіх буде вдосталь! По новий їздити не потрібно!
Анонім до Сем Показати IP 27 Червня 2018 13:29
Для чого одне і те ж писати?Ми вас почули,ще дописати потрібно про секонди на кожному кроці і казино і все,всім буде добре,головне забув,кожен день перекривати дорогу і святкувати,адже в нас кругом свято,заходи важливі і торгові центри,не Луцьк,а рай,а ще конопльою засадити біля парку,для чого хлопці мають купляти в чужих і курити по углам,хай вже в центрі зроблять курілку...в нас немає проблем,тільки ринок розділити і все,а те що біля шкіл стрючки з папіросами в зубах то норма...про ліфти забули,про сморід теж...багато чого не важливо,ринок то є біда,землю ж треба поділити
Юка до Сем Показати IP 27 Червня 2018 15:14
То напевне в наших торгашах в крові. Парковку під ринок перелаштувати. Ринків набудують, а пдїхати купити нема де стати. Чисто із-за того краще в "Нову лінію" за двома банками фарби, хоч на ринку і дешевша.
Ком Показати IP 27 Червня 2018 13:04
Нарешті може розгрузиться Старе місто. А то по Братковського проїхати неможливо. Коли вже буде платний в'їзд?
ой смішно до Ком Показати IP 1 Липня 2018 14:11
платний в'їзд хоче. хахахаха. ти в Лондоні живеш?
Лучанин Показати IP 27 Червня 2018 13:52
Там ніколи навіть при СРСР не було ніяких ні торгових рядів, ні контейнерів, ні кіосків. Була завжди парковка і завжди було зручно лучанам. Так що сьогодні ніхто, нічого і нікого не зносить. Просто відновлюється те, що історично існувало. Тобто парковку відновлюємо, а СРСР - нє ! І просто треба з розумінням усім віднестися до цього .
Лучанин до Лучанин Показати IP 27 Червня 2018 14:03
За часів СРСР було достатньо нормальних робочих місць і людям не треба було шукати заробітку на базарах...
Анонім до Лучанин Показати IP 27 Червня 2018 14:55
Це ж треба так глибоко мислити....історично існувало,ще древні лучани приїжали на возах і ставили їх там...При СРСР не було Там Таму,давайте відновимо те пустинне місце і побудуємо багатоквартирні будинки,щоб було людям де жити.Біля Променя побудували нові будинки,ви уявляєте який це буде шанхай коли всі заселяться?Поки ще про це мовчать,бо не всі заселились,з часом ви забудете про все,коли почнуть люди їздити машинами і добиратись на роботи..
євробляхи Показати IP 27 Червня 2018 16:18
УРА ...НАРЕЩІ ЦЕЙ ПРИТОН ЗАКРИЮТЬ
Анонім до євробляхи Показати IP 27 Червня 2018 16:57
І в тебе життя наладиться,всі твої проблеми вирішено,ура
Юзік Показати IP 27 Червня 2018 17:42
Влада на вірному шляху !!! Браво !!! Тільки не фатає Саакашвілі. Рішення приймаються та реалізуються як у задрипаному колгоспі... Вже давно б там усе сіяло як у кота я...ца я, і вже завершена була б реконструкція і люди стояли зі свїми лотками по інших ринках ...Система не разворотлива як вагітний бегемот...
Андрій Показати IP 27 Червня 2018 19:26
Ура!! Ще на пару сотень стало більше кандидатів для роботи в Польщі ,вперед в Італію старим сеньйорам мити!
Анонім до Андрій Показати IP 27 Червня 2018 22:54
Ну ти і жаба,та ви ніколи не будете жити добре,з такими як ти.Радіти з проблем інших це саме низьке що є в людини.Ще ніхто не знає як повернеться,так що свою радість залиш при собі,можливо повернеться тобі на сльози
Андрій до Анонім Показати IP 28 Червня 2018 06:24
Це був сарказм,другі коментарі які захищають(базарнеків) не проходили
Андрій Показати IP 27 Червня 2018 19:40
В концепції ринків Луцька ,старого ринку немає,залишать тільки частину продуктів.Так-що кандидатів на виїзд на заробітки ще 1000 підприємців збільшиться.
Андрій Показати IP 27 Червня 2018 19:49
Я би на місці ботів дуже не радів чужому горю, що люди залишились без роботи.Хто знає може завтра і ти не зможеш прогодувати свою родину.
євробляхи Показати IP 27 Червня 2018 21:25
я їх всіх тих бариг працевлаштую в європі.... тікі хай свалять..і цей гавн*шник закриють нарешті
Андрій Показати IP 28 Червня 2018 06:48
Нас просто кинули...Спочатку 90-х розвалили ,розікрали державу Україна була в (20 розвинутих країн).Людей зробили бідними ,викинули на вулицю .Люди самі почали виживати ,платити податки підіймати державу. Тепер ці люди непотрібні ,хтось один з (ченуш) прийшов ,поміг ? ні тільки знищували.
Жанін до Андрій Показати IP 28 Червня 2018 11:39
Їдь в Польшу
123 до Жанін Показати IP 28 Червня 2018 19:15
Якщо в Польщу всі поїдуть, то країна перестане існувати патріот ти хр*нов.
давно пора Показати IP 28 Червня 2018 15:18
Прибрати той гадючник. Навести елементарий порядок в парку. Хоч би покосити траву.
Лучанин до давно пора Показати IP 29 Червня 2018 11:16
До чого трава в парку до ринку? Нікого не турбують гральні заклади по місту, розповсюдження сурогатного спиртного, а от ринок заважає...
Ірина Петрівна-пенсі Показати IP 30 Червня 2018 11:37
Краще б зупинку зробили людську, а то стоїть одна лавочка під деревом в траві на краю зупинки і все. А там де зупинка-там параша.Чомусь це нормально для туристів і старого міста, тільки чомусь ніхто не бачить....
ой Показати IP 1 Липня 2018 14:15
а вмене питання кому підуть гроші з парковки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus