USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Трамп за годину до інавгурації Байдена продав ОАЕ пів сотні винищувачів F-35, – ЗМІ

21 Січня 2021 09:28
Адміністрація Трампа перед самою інавгурацією Байдена підписала з Об’єднаними Арабськими Еміратами угоду про продаж 50 винищувачів F-35 та 18 безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

«Угода була підписана приблизно за годину до вступу Байдена на посаду президента», – йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовників агентства, угоду планували підписати ще у грудні, але через невизначеність термінів, вартості літаків та інших нюансів, переговори затягнулися до січня. При цьому зауважується, що остаточна дата постачань в ОАЕ новітніх винищувачів F-35 ще не підтверджена, але раніше планувалося, що це відбудеться у 2027 році.

Також Reuters указує, що адміністрація Трампа пообіцяла ОАЕ шанс на цей контракт після згоди Абу-Дабі нормалізувати відносини з Ізраїлем.

Нагадаємо, Джо Байден 20 січня склав офіційну присягу і набув повноважень 46-го президента Сполучених Штатів. У перший день на посаді президента Джо Байден скасував гучні рішення свого попередника Дональда Трампа. У перших підписаних документах йдеться, зокрема, про зупинку будівництва стіни на кордоні з Мексикою, повернення до ВООЗ і повернення до Паризької кліматичної угоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus