USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.77 39.95
  • PLN 9.80 9.95

«Треба підсилювати оборону Слобожанщини»: харків’янин, який переїхав до Луцька, вступив до Гвардії Наступу

13 Серпня 2023 08:06
Життя Юрія пов’язане з військовою службою ще з 2012 року, коли став строковиком Збройних сил України в рідному Харкові. З 2013-го до 2021-го він працював у поліції – в підрозділах, що відповідали за патрулювання вулиць, охорону метрополітену. Пройшов спеціальне навчання і служив інспектором-кінологом. Певний період перебував і в складі роти особливого призначення.

Початок повномасштабної війни Юрій зустрів, будучи вже на цивільній роботі. На власному транспорті евакуював людей із Харкова до Полтави, Дніпра, Черкас. Про це пишуть на сторінці військової частини 1141 Національної гвардії України.

«Було боляче бачити те, що відбувається навколо. Ніхто не очікував, що росіяни здатні на такі варварські обстріли мирних міст, зокрема і житлових кварталів Харкова, – згадує Юрій. – Але головне, що їм не дали окупувати наше місто. А зруйновані райони відбудуємо».

Читати ще: Після пекла під Бахмутом – знову на нулі: у волинській бригаді ТрО служить аеророзвідник-програміст на псевдо Дизель

З особистих причин Юрій переїхав на захід України і в 2023 році одружився з лучанкою. Від мобілізації не ховався, свідомо приєднався до лав волинського підрозділу Національної гвардії.

Уже пів року досвідчений боєць служить кулеметником і охороняє важливі об’єкти. Поступово визріло рішення стати частиною Гвардії Наступу, хоча воно і непросте для молодої сім’ї. Для себе він обрав бригаду «Рубіж», у складі якої вже є його товариші. Разом із ними Юрій планує звільняти східні рубежі України.

«Хотів би продовжувати службу кулеметником або у складі мінометного розрахунку. Якщо буде можливість – навчитися працювати з новими видами озброєнь. На донецькому і харківському напрямках ідуть важкі бої. Треба підсилювати оборону Слобожанщини. Для мене ці краї рідні», – каже Юрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus