USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер працівник луцького депо, не дочекавшись зарплати

25 Грудня 2013 11:51
Працівники Луцького підприємства електротранспорту вкотре страйкують. Сьогодні, 25 грудня, жоден із тролейбусів не вийшов на маршрут, не поїхали також маршрутки 15 та 9а. Люди кажуть, що вже 4 місяці не отримують заробітної плати. А багатьом з них ці гроші потрібні на лікування.

Працівниця підприємства Наталія каже, що люди хочуть отримати зароблене, більше нічого не просять.

«Один наш працівник помер, бо не було грошей, щоб піти в лікарню. Йому було всього 52», - каже жінка.

Вона каже, що маршрутки, які їздять з кондукторами, не виїхали на маршрут, а ось водії маршруток № 9 проігнорували пропозицію долучитися до страйку.

Працівник ЛПЕ Аркадій розповідає, що керівництво мотивує відсутність зарплати тим, що бухгалтерія пізно спохватилася. Мовляв, запізно почали складати відомості.

Директор підприємства Іван Грицанчук журналістів не прийняв. Проте погодився поспілкуватися по телефону. З його слів заборгованість по заробітній платі виникла через те, що держава заборгувала підприємству близько 1,5 мільйона субвенцій за перевезення пільгових пасажирів. Зараз надходить частина субвенції від міста у сумі 400 тисяч гривень.

«Коли надійдуть ці 400 тисяч і згодом 1,5 мільйона гривень, тоді заборгованість погаситься. Ці кошти підуть у фонд зарплати», - повідомив Іван Грицанчук.

Люди на зупинках, які чекають транспорту також не добирають слів. Багато лучан скаржаться, що не можуть вчасно доїхати на роботу.

«Якщо не можуть заплатити людям гроші, то хай розганяють їх», - вважає Світлана Ніколайчук.

Заступник міського голови Тарас Яковлев переконує, що сьогодні до кінця дня на рахунок підприємства таки надійдуть обіцяні 400 тисяч гривень.

«Уже надійшло 250 тисяч, до кінця дня, ми сподіваємось, надійде решта грошей. Бухгалтерія вже формує відомості. А 1,5 мільйона боргу, сподіваємося, надійде до кінця року», - каже Тарас Яковлев.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Анатолій Показати IP 25 Грудня 2013 12:10
А вони ще хочуть купити нових тралейбусів. :)))))
лучанин Показати IP 25 Грудня 2013 12:47
таку дурню гонить начальник,що здається, ми всі такі дуурні, або слабі на голову.Правильно,якби були розумні то б покинули роботу з першого ж дня невиплати зарплати. Він же і його приближені зарплату одержують і не тисячу, а десятки тисяч.Задрали вже цими пільговими категоріями відмініть їх на фіг. Хай не возять їх, ха держава наша злодійська заплатить їм грошима сама, а і хай платять усі.А то ви возитите, і чекаєте поки кинуть вам вами зароблене, чого люди повинні бути без зарплати,бо возять всіх без винятку пенсіонерів, які мають вчасні пенсії і неабиякі по 2000-3000 тисяч і десятки тисяч пенсії.І не всі пенсіонепри повинні їздити безоплатно, а тільки ветерани праці. Відробив 40 років і маєш на це право. А то пенсії всім зрівняли одинакові,добавляють тільки цим,що нічого не робили мають мінімальні, не мають стажу великого, а той хто заробив, 40 років відпрацював не добавили.Тоді всі ложні пенсіонери відпадуть,Або ці,що на групах 2 група працює,одержує зарплату і пенсію ще безоплатно їздить.Це страна чудес.Якщо друга група він повинен бути лежачий, а не працювати на цій же роботі,що працював до групи.Судити потріфбно цих лікарів,вони дійсно хворим не дають,бо не мать тисячі баксів.
пільговик до лучанин Показати IP 25 Грудня 2013 13:33
Зароби спочатку, шмаркачу, ці пільги, а потім скасовуй. Люди життям і здоров'ям за них заплатили і мають право. А безсовісна влада міста на пільговиках тупо спекулює: на всяку хрєнь тіпа GPS, табло і промоцій гроші є, а на покриття заборгованості людям по зарплаті - нема(((
lutchanka до пільговик Показати IP 25 Грудня 2013 14:24
перш, ніж обзивати когось "шмаркачем" - треба включити власні мізки... "Життям і здоровям" люди заробили пенсії і, якщо у нас така добра держава, що плодить пільговиків, то хай дає їм адресну допомогу(грішми), а за проїзд мають платити всі! Школярі не заробляють ні копійки, а за проїзд платять і ніхто не питає їх про заробітки батьків(малозабезпечені, безробітні чи ще щось). Жодна країна не має такої кількості пільговиків, як наша - учасники, ветерани, інваліди, багатодітні, діти війни, жертви абортів і інші - який бюджет це витримає?! Вранці в тролейбусі за проїзд платять одиниці - решта -"мають право". Ще за Кривицького хотіли провести експеримент і зробити плату за проїзд для пенсіонерів - 5 копійок! боже праведний, який галас тоді вони здійняли...
ололо Показати IP 25 Грудня 2013 12:59
Блін, від ваших заголовків читачі можуть повмирати!
2014 Показати IP 25 Грудня 2013 13:24
А про автозавод, що забули? Там теж заборгованість по зарплаті. Гунчик контрацептив)))))))))
Валік Показати IP 25 Грудня 2013 14:03
одні жирують і від жиру давляться. А іншим нема за що піти до поліклінніки. Оце таке життя. Майдан треба, але щоб були зміни НА КРАЩЕ
Лучанин до Валік Показати IP 25 Грудня 2013 20:04
Треба! Але на майдані знову з'являться активісти, політичні партії (всі ті які і заважають жити народу) і цей майдан знову перетвориться в такий самий євромайдан де ніхто не знає що він хоче, тільки створили для себе нову партію, яку очолили ті ж опіздиціонери. просто треба щоб народ почав думати головою, а не тим місцем на якому сидить і яке кожен хоче кудись втиснути!
Лучанин Показати IP 25 Грудня 2013 17:25
В тому, що у тролейбусному ДЕПО не платять зарплати, винні самі розумово відсталі тролейбусники. Вони за цю зарплату, а вірніше за " її відсутність" постійно виходять з вихідних, виїжджають на скалічених, аварійних тролейбусах, підставляючи свій зад під закон, який їх, якщо не дай Бог щось станеться, обов'язково не забуде покарати. І страйкувати не обов'язково. Просто перестаньте виходити з вихідних. І тоді кожен день не буде вистачати 10-15 запланованих тролейбусів. І перестаньте виїжджати на "зламках". Ви на це маєте законне право!
водій Показати IP 25 Грудня 2013 19:16
лучанин ти д***біл!!!!!!!!! я вожу твоіх старенькіх батьків родичів дітей твоіх.м***дак ти невдячний
Теж лучанин до водій Показати IP 25 Грудня 2013 20:08
Я маю тобі бути вдячний що ти моїх дітей і батьків хочеш на тому зламку на "той світ" завезти? Мабуть не Лучанин д***біл, а ти! Ти не водій, а наїзник. Ви б в дзеркала почали б хоч трошки дивитися, якщо ви ще знаєте що то таке. В пасажирів перед носом двері закриваєте і їдете. За це теж дякувати? Не наривайся, бо ще дуже багато є що пригадати!
TFA до Теж лучанин Показати IP 25 Грудня 2013 22:19
Хочеш сказати, що маршруткою безпечніше їздити?
водій Показати IP 25 Грудня 2013 21:41
ти!!!!!мені нічого не пригадаеш і дзеркала я бачу!!!!!!!ви і щераз ви!!!!будьте людьми
Джулія Показати IP 25 Грудня 2013 22:07
А знаєте, з чого хочеться істерично сміятись конкретно мені-людині, що перебуває на обліку в центрі зайнятості? З факту наявності купи вакансій саме на ЛЕПі! І їх ну дууже активно пропонують безробітним!!!
ЛПЕ Показати IP 26 Грудня 2013 08:14
Водій автобуса помер в лікарні по тій причині, що йому була не надана допомога. До нього не підходили лікарі і вночі йому стало погано і на жаль зранку він помер. Він був доброю людиною і хай йому земля буде пухом! Лучанин- а ти точно дебіл!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus