USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Одна з найбільших шкіл Луцька отримала міні-футбольне поле

1 Вересня 2017 19:19
Зворушливим, але водночас яскравим і сповненим надій запам’ятається День знань – 1 вересня – луцьким школярикам та їхнім батькам. Цьогоріч за парти сіли майже три тисячі першокласників, а для тисяч випускників Луцька перший шкільний дзвінок пролунав сьогодні востаннє.

Гамірно і радісно було на подвір’ї однієї з найбільших шкіл міста – Луцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 – ліцей». Тут також відбулася урочиста лінійка, яку вітальним словом відкрила директор школи Лариса Віталіївна Кучер. Опісля найкращі учні підняли державний прапор, прозвучав гімн України.

З побажаннями дітям легкого навчального року та зі словами вдячності вчителям виступили батьки. Але ж яке свято без подарунків? Власне ця школа, а також ще два луцькі навчальні заклади – ЗОШ №7 та ЗОШ №19 – отримали міні-футбольні поля зі штучним покриттям у рамках проекту «Футбольне поле в кожну луцьку школу» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Про це під час урочистої лінійки зазначила перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Аполлінаріївна Тарасюк, інформують у прес-службі Фонду.



– Програма «Волинь спортивна» – у пріоритеті роботи Фонду, оскільки спорт – це здоров’я. Починаючи з 2013 року, 21 спортивне поле облаштовано в 21 луцькій школі. Сьогодні ще три школи отримали такий приємний подарунок. Вартість одного поля більше мільйона гривень. Звичайно, це значні кошти, але здоров’я наших дітей – найцінніше. Засновник Фонду Ігор Палиця неодноразово наголошував: вкладення у спорт – це інвестиція у здоров’я волинян, у кожного школяра. Він як волинянин, як українець дбає про це першочергово, – зазначила Лариса Аполлінаріївна.



До речі, такої кількості міні-футбольних полів зі штучним покриттям у школах немає в жодному обласному центрі України. А тому, звертаючись до школярів, Лариса Тарасюк побажала, щоб на новому полі з кожним днем було більше охочих займатися спортом.

– Тепер ви маєте можливість з ранньої весни до пізньої осені тренуватися, змагатися, грати у футбол, волейбол та проводити інші спортивні заходи, адже тепер з’явилася можливість не лише брати участь у змаганнях, а й самим приймати їх, бути господарями, – зауважила вона.

Директор школи Лариса Віталіївна Кучер висловила вдячність Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за такий приємний і справді довгоочікуваний подарунок. Вона зазначила, що спорт у їхній школі – на пріоритетному місці. Зокрема, є своя футбольна команда, причому і юнацька, і жіноча. Спортивного запалу їм додає і команда вчителів фізкультури, більшість із яких – молоді спортивні чоловіки. Як результат – призові місця на різноманітних спортивних змаганнях між школами міста, спартакіадах, веселих стартах, а талановиті вихованці входять у збірні з футболу, зокрема, є в резерві у ФК «Волинь». До речі, відомий футболіст В’ячеслав Шевчук – випускник цієї школи.

– Поки в нас не було такого сучасного поля, діти ходили в інші заклади, тренувалися там і постійно запитували, коли ж у рідній школі теж буде нове поле. І ось сьогодні ми з радістю можемо сказати: в нашій школі теж є сучасне міні-футбольне поле зі штучним покриттям. Тепер школярі зможуть професійно займатися спортом, грати у футбол, пишатися своєю школою, – зазначила директор навчального закладу.

Сьогодні перший дзвоник пролунав для 146 першокласників Луцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 – ліцей», сформовано аж п’ять перших класів, а загалом у школі навчається 1360 учнів. Старшокласники порівнюватимуть нове футбольне поле з тим, що було, і радітимуть, що застали такі приємні зміни. А школярі молодших класів спортивних навиків набуватимуть уже на новенькому майданчику.

Анастасія Грицак цьогоріч випускниця, але нею вже пишається школа. Дівчина сім років поспіль професійно грає у футбол. Щойно повернулася з Іспанії, де у футзальних поєдинках українська збірна U-17, за яку виступає лучанка, зійшлася з командами із Бельгії, Португалії, Іспанії. А вже у жовтні українська збірна попрямує до Португалії, де змагатиметься за право виступати на Юнацьких Олімпійських іграх.

– Футбол не лише для чоловіків, потрібно ламати стереотипи. У Європі жіночий футбол і футзал на доволі високому рівні. Сподіваюся, що нове сучасне футбольне поле приверне увагу більшості дітей і дозволить спробувати свої сили у цьому виді спорту. Завдяки якісному покриттю тут менше травматизму і зручніше набути спортивних навиків, – каже школярка.

Гарні спортивні результати демонструє ще один учень цієї школи – семикласник Максим Федчук. Він входить до складу футбольної команди ДЮСШ-2, яка влітку побувала у Швеції на турнірі серед юнацьких команд. Лучани дійшли до півфіналу, що свідчить про професійну підготовку. Загалом Україну представляли лише дві команди: з Луцька та Києва. Максимко вражений кількістю і якістю спортивних полів у Швеції, але тішиться, що тепер і в його рідній школі можна буде тренуватися на сучасному полі.

– На такому полі можна більше тренуватися і покращувати свої результати. Я далі планую продовжувати професійно займатися футболом, тому дуже важливо, що в нашій школі з’явилася така можливість, – зауважив Максим Федчук.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» вітає усіх луцьких школярів та їхніх батьків з початком нового навчального року. Бажаємо, щоб він був вдалим і приносив лише позитивні результати, щоб діти були активними і рухливими, а відтак – здоровими.

У рамках програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з 2013 року в Луцьку реалізовують проект «Футбольне поле в кожну луцьку школу».

Протягом 2013-2016 років у місті збудовано 18 універсальних міні-футбольних майданчики зі штучною травою у загальноосвітніх навчальних закладах №№ 2, 3, 5, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 23, 25, 26, ліцеї-інтернаті. Крім цього, з ініціативи батьків у навчально-реабілітаційний центр Луцька замість спортивного майданчика було оснащено сенсорну кімнату на суму 200 тис. грн, а загальноосвітньому навчальному закладу №1 надано інвентар на суму 100 тис. грн, оскільки заклад не має відповідної території.

У 2017 році ще три сучасні міні-футбольні поля з’явилися у ЗОШ №№ 7, 19, 22.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 1 Вересня 2017 22:25
Хороша справа! Політика чи не політика - не так важливо. Дітям спорт просто необхідний! В мене син, після того як почав займатись спортом - по- новому почав дивитись на світ. Здоров'я і задоволення від досягнень в реальності, комп'ютер не замінить...
Анонім Показати IP 3 Вересня 2017 11:45
краще б асфальт біля школи зробили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus