USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Трирічна волинянка хоче почути маму: на операцію потрібно 200 тисяч

22 Липня 2018 13:11
22 липня Маргаритці Усік з села Верхи Камінь-Каширського району виповнюється три роки. Але дівчинка й досі не може говорити. А все тому, що світ звуків їй невідомий. Маргаритка нічого не чує. Півтора року тому їй встановили страшний діагноз – двостороння сенсоневральна глухота четвертого ступеня. Почути, а відтак і навчитися розмовляти їй допоможе лише кохлеарна імплантація.

Мама Олена з Маргариткою їздила до багатьох лікарів. Правильний діагноз встановили в Інституті отоларингології імені професора Коломійченка в Києві. Батьки вирішили показати доньку ще медикам з київського медичного центру «Аврора», вони також підтвердили діагноз. «Важко змиритися з тим, що вона нас не чує, не чує тих теплих слів, що ми їй говоримо, – каже мама дівчинки. – І що, можливо, ніколи не почує наші голоси, не покличе посеред ночі, бо їй наснився страшний сон, не розкаже віршик у дитячому садочку».

Крім Маргарити, в Олени ще двоє діток: найстаршій Віці – 11, середульшому Дімі – 9. А коштів у сім’ї – обмаль. Тато їздить на заробітки, аби забезпечити бодай елементарні потреби.

Якщо Маргариті поставити імплантат, то вона матиме стовідсотковий слух. Без нього дівчинка так і не навчиться говорити, бо не чутиме. Медики кажуть: навіть якщо її цього навчити, то вона все одно говоритиме з дефектами.

Про біду Усіків дізналася і народний депутат Ірина Констанкевич. Вона підготувала кілька звернень до міністра соціальної політики, аби дівчинка стала на державну чергу для проведення операції. Зараз дівчинка стоїть на черзі для проведення кохлеарної операції за державний кошт. Однак, діток, яким потрібна така допомога, кілька сотень, а за рік оперують – усього кілька десятків.

Батькам Маргаритки запропонували зробити операцію у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні (обласній дитячій лікарні). Аби її здійснити, не вистачає ще понад 200 тисяч гривень. Частину коштів ще раніше збирали друзі, знайомі, через соціальні мережі та засоби масової інформації.

Допомогти маленькій Маргаритці почути світ може кожен, переказавши кошти на картку ПриватБанку 5168742603244579 (Усік Олена Володимирівна).

Додамо, що у Волинській обласній дитячій клінічній лікарні нещодавно вперше у західному регіоні провели унікальну операцію із відновлення слуху – встановили кохлеарний імплант однорічному жителю Луцька. Операцію провів кандидат медичних наук, старший науковий співробітник дитячого відділення ДУ Київського інституту отоларингології імені проф. О.С. Коломійченка Борис Миронюк. Він здійснив в Україні уже понад 250 таких операцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus