USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Це – банда», – Палиця про так званий «Айдар» в лісах Волині

17 Червня 2016 14:04
У той час як справжній батальйон «Айдар» захищає країну на сході, деякі особи, які прикриваються його іменем, отримують кошти від лісгоспів за, буцімто, охорону лісу. Разом з тим, самі ж беруть гроші за вирубку.

Про це йшлося під час візиту голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці в Камінь-Каширський район.

«Їду в неділю в Нову Руду, а там хлопці стоять. Кажуть, що з «Айдару». За що вони гроші отримують? За те, що по лісі катаються?», – поцікавився один із місцевих мешканців району.



На що Ігор Палиця відповів, що справжній «Айдар» нині боронить Україну на сході. В той час як люди, які прикриваються іменем батальйону на Волині, займаються невідомо чим.

«Це - банда, яка на рівні Києва домовилась, аби лісгосп платив їм гроші, аби вони до нього не мали справ. І вони катаються, контролюють, хто що рубає та беруть за це гроші», – заявив Ігор Палиця та додав, що звертався до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, аби начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко розірвав з ними договори.

«Через тиждень ми запитаємо у керівника лісового господарства на Волині, кому він платить гроші», – резюмував Ігор Палиця.



ЧИТАТИ ЩЕ: ОХОРОНЯТИ ЛІСИ ВОЛИНІ «ПРОСУВАЮТЬ» ПРИВАТНУ ФІРМУ: ДЛЯ ЧОГО Й ДЛЯ КОГО?

До слова, це ж питання цікавило і мешканців Каменя-Каширського. Зокрема, депутат міської ради розповів, що до нього неодноразово звертались камінь-каширці з проханням пояснити, що в місцевих лісах робить «Айдар».

Ігор Петрович пообіцяв, що так званих «охоронців» з лісу приберуть. Натомість попрохав волинян, аби ті «з розумом» підходили до вирубки лісу та не нищили природу:

«Я все розумію, що треба якось виживати. Але те, що нині відбувається з вирубкою – це катастрофа. В лісі псевдоохорони не буде – я обіцяю. Але самим теж треба контролювати. Розумію - взяти на дрова дерево, яке впало. Але коли вирубують цілі галявини – це варварство».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, члени приватної фірми «Комбат секюріті», яких за «владною» вказівкою змушені наймати волинські лісгоспи для охорони, навесні побили сімох селян, проте, зрозумівши чим їм це загрожує, швидко зорієнтувались: винними зробили самих селян, а бійців «Комбату», тим часом, поклали в лікарню.

До того редакція розповідала, що держлісгоспи підписали договори про співпрацю з приватною фірмою «Комбат сек’юріті». Її очолює Андрій Стасюк, відомий на Волині як «Малиш», який їздить на авто з прапором «Айдару».

Щоправда, так і залишилася незрозумілою необхідність запровадження такої новації. Адже охороною лісів займається державна структура. Здавалося б, 900 працівників лісової охорони вистачить для контролю за порядком. Тим більше це формування фінансують з бюджету. А після укладання договору з «Комбат сек’юріті» довелось в тому ж бюджеті шукати нові кошти, які будуть платитися за одну й ту саму роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
НАРЕШТІ Показати IP 17 Червня 2016 14:34
нехай1 тільки правду скажуть мешканці що вони не ліс хочут рубати а бурштин копати так само і Самозванці з Айдару які не ліс охороняють а видають "дозвола" на копання і самі копають бурштин...
Анонім до НАРЕШТІ Показати IP 18 Червня 2016 17:57
Друже, що ви там з ними говорите просто вкачайте та затримайте горе охоронців, вам що в падло створити громадську місцеву самооборону від таких помічників та й працівників лісу!
Просто Показати IP 17 Червня 2016 14:41
Успіх Палиці гарантований! Ще б тільки знат. Як попасти в його команду...
Команда до Просто Показати IP 19 Червня 2016 20:24
Вступай в "УКРОП"
vasya z buzak Показати IP 17 Червня 2016 14:43
та да, за що платять цим дармоїдам-псевдоайдарівцям? хтось боронить країну, а хтось лупцює селян
Міхал Показати IP 17 Червня 2016 14:55
Йде "боротьба" за землі - одні бандюки паплюжать інших, щоб собі всім заволодіти! Так що, не думай народ, що хтось за тебе!
вася Показати IP 17 Червня 2016 15:42
такие же алкаши и войнушку там играют .
ер володя Показати IP 17 Червня 2016 15:48
Просто проводиться агітація на 23 округ
сумно Показати IP 17 Червня 2016 16:16
Яловий той "Айдар". І не тільки ця сила. Ну хтось уявляє, аби в 1920-1930 роки хтось скористався іменем ОУН? То його б закопали перш, ніж поліція приїхала б. А тепер хтось використовує бренд "Айдару", "Правого сектору" і тд, а всі мовчать. Висновок: або самі організації напівбандитські, або ялові. Сумно.
виборець Показати IP 17 Червня 2016 17:18
Уже розробляться законопроект, який зобов"яже вказувати власників Інтернет-сайтів. Для волинян це буде шок.
Славко Показати IP 17 Червня 2016 18:55
У цьому питанні я з Палицею тих авторитетів треба ставити на місце Ігор Петрович Ви не один Тільки Разом переможемо Справді
Укроп Показати IP 17 Червня 2016 21:45
Лісокради возмущаються!
до укропа до Укроп Показати IP 18 Червня 2016 18:00
Є ще чесні люди ви їх почуєте і час від часу чуєте!
Сергій Показати IP 19 Червня 2016 20:58
Схожий піар перед виборами, пане Ігоре Обіцянка не цяцянка... Спостерігаємо.
Василь Показати IP 20 Червня 2016 11:52
В К-Каширських лісах цих айдарівців вже давно немає. Їх місцеві атошники витурили
Волинь Показати IP 20 Червня 2016 19:03
Скажіть а де пильне око генерала Шпиги . Лапін не дозволяє.????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus