USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Ціна на газ у 2021 році: хто може розраховувати на фіксований тариф

18 Січня 2021 21:51
Граничну ціну на газ у розмірі 6,99 грн за куб. м, яку сьогодні прийняв Кабінет міністрів, з лютого отримають всі категорії побутових споживачів, незалежно від типу споживання.

Про це в коментарі УНІАН повідомив в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, відповідаючи на питання, встановлена гранична ціна на газ буде стосуватися тільки населення, яке використовує газ для опалення, чи всіх категорій побутових споживачів.

«Рішення стосуватиметься всіх категорій споживачів», – відповів Вітренко.

При цьому на сайті уряду прийнята постанова ще не опублікована.

Раніше деякі експерти відзначали, що постанова уряду про встановлення граничної ціни на газ стосуватиметься тільки тих громадян, які використовують газ для опалення.

Що цьому передувало

З 1 січня 2021 року в Україні діє нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в рамках відкриття конкурентного ринку газу.

Газопостачальні компанії пропонують населенню України в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр, при цьому мінімальна ціна вище грудневої ціни на 11%, а максимальна – на 20,5%.

Крім того, з 1 січня в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з січня 2021 року підвищила тарифи на послуги 43 газорозподільних компаній в середньому в 1,6 раза.

З початку січня в ряді регіонів України пройшли акції протесту проти підвищення комунальних тарифів.

18 січня Кабінет міністрів встановив з лютого і до кінця опалювального сезону граничну ціну на газ у розмірі 6,99 грн за куб. м для побутових споживачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Отакої Показати IP 19 Січня 2021 07:39
Побутові споживачі,а Луцьктепло?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus