USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Цього року продати можна буде лише нумеровану худобу

5 Березня 2009 08:59

Перевозити або здавати на забій відтепер можна буде лише ідентифікованих корів та свиней. Про це під час наради у головному управлінні ветлабораторії Волинської області розповів начальник обласної ветеринарної лікарні Іван Задніпрянський, – повідомляє 5 березня репортер «Волинських Новин».
За словами Івана Задніпрянського, багато тварин особистих селянських господарств не ідентифіковано. Проте, згідно із лютневим наказом Державного комітету ветмедицини, забороняється видавати будь-яку документацію на худобу, на якій немає нумерованої бірки чи татуювання. Відповідно, власник не зможе її здати на забій чи продати.
Тому начальник головного управління ветмедицини Богдан Лозинський порадив спеціалістам галузі при відмові господаря від ідентифікації вимагати від них письмової розписки. «Щоб потім не було претензій з його сторони, ніби до нього не приходили і не попереджали», – пояснив пан Лозинський.
Як наголосив начальник обласної ветлікарні, ідентифікацію тварин потрібно провести до 20 березня. «Ви маєте змусити господарів за цей місяць зробити цю процедуру, бо на працівників ідентифікаційного агентства надіятись не можна. А за статистику реєстрованої худоби Київ буде питати у нас – управління ветмедицини», – зауважив Богдан Лозинський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus