USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Цьогоріч студентський мер стане помічником Шиби?

10 Червня 2009 12:48
У Луцьку цьогоріч уже втретє 27-28 червня проходитиме «Студреспубліка – 2009». У рамках проекту – вибори студпарламенту та студентського мера. Про це йшлося під час прес-конференції приуроченої до заходу, – інформує 10 червня репортер «Волинських Новин».
В Україні «Студентська республіка» проходитиме водинадцяте, а у Луцьку – втретє, – розповів голова Волинської обласної організації НДЛМ Валерій Пельц. Мета проекту – сприяння зміцненню громадянського суспільства через розвиток у молоді культури громадської участі та демократичних цінностей.
 «Студреспубліка» відбуватиметься у форматі мульти-фестивалю у рамках святкування Дня молоді та Конституції України. У рамках фесту – модельна гра, у ході якої створюватиметься наметове державне молодіжне утворення, що має свої закони, органи влади, територію, валюту й інші атрибути держави. Згідно із законодавством «Студентської республіки» у наметовій державі оголошуються вибори, створюється ЦВК, формуються політичні партії, поводиться повноцінна виборча кампанія з її кульмінацією – голосуванням.
Окрім того, гра супроводжується наступними змаганнями: студентський конкурс краси «Перша леді – 2009», змагання з квесту, дебатний турнір, Dj – парад та інші.
Найважливіший захід, за словами організаторів, – гра у вибори, оскільки вони покращують співпрацю між студентами із різних вузів.
За словами Валерія Пельца, цьогоріч обраний студентський мер таки може стати радником Луцького міського голови Богдана Шиби у молодіжних питаннях. Як розповів пан Пельц, попередні два мери (Павло Даниленко та Андрій Гурський ) були не надто активними у співпраці з паном Шибою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus