USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цьогоріч за гроші батьків у пришкільних таборах відпочиватимуть 400 дітей?

2 Червня 2009 10:07
За кошти міського бюджету цього року при луцьких загальноосвітніх школах відкриють лише два табори для відпочинку дітей. Про це під час «імпровізованого виходу до преси» розповіла головний спеціаліст Луцького управління освіти Світлана Юрченко,  – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Окрім того, у планах міської влади – відкрити 5 кущових пришкільних таборів, де діти відпочиватимуть та оздоровлюватимуться за кошти батьків. Вартість харчування на добу в такому таборі становить 13 гривень. Тобто, за двотижневу зміну батькам доведеться викласти приблизно 180 гривень.
За словами пані Юрченко, наразі вже є 412 заявок від батьків на відпочинок у таких таборах, але вони поки що не проплачені. Для порівняння – торік у пришкільних таборах оздоровилися 4 тисячі луцьких школярів. Ще як «економ-варіант» луцькі чиновники пропонують відпочинок дітей на пришкільних майданчиках. Там  дитина упродовж трьох годин зможе відпочивати під наглядом педагогів.
Директор Луцької ЗОШ №1 Андрій Киця вважає, що потрібно акцентувати увагу на зміцненні бази таборів літнього відпочинку дітей. За його словами, у пришкільному таборі – це лише організоване проведення вільного часу. Натомість повноцінне оздоровлення дитини можливе лише у таборі літнього відпочинку, де є вся потрібна інфраструктура.
Нагадаємо, що 21 травня, під час засідання виконкому міськради заступник директора департаменту молодіжної політики та спорту Олена Макарова розповіла, що на літній відпочинок та оздоровлення юних лучан цього року з міського бюджету виділено лише 906 тисяч гривень, із них дві третини – по частині управління освіти.
Довідково:
Луцькі пришкільні табори працюватимуть в одну зміну – з 4 по 18 червня.    
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus