USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Туристичні проблеми Шацького району – «туалети, сміття, каналізація»

26 Березня 2009 12:10
У Шацькому районі в курортний сезон проживання може вартувати до кількох тисяч гривень на добу з людини. Про це під час наради щодо розвитку туризму у Волинській області розповів перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Плейтух, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева обурений, адже за його інформацією «Шацька районна рада написала, що там (у районі, – «ВН») нема туристичних об\'єктів».
Перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух вважає, що район уже не потребує реклами. За словами пана Плейтуха, головною проблемою є те, що інфраструктура у районі заслабка для такої кількості людей, які приїжджають відпочивати на озера. Віктор Плейтух додав, що у районі сільський зелений туризм – не у класичному розумінні цього терміну, а «курортного типу».
Чиновник розповів, що розцінки селян влітку на проживання туристів - від 35 гривень на добу з особи до 3 тисяч, якщо це котедж. Проте пан Плейтух бідкається, що місцеві жителі декларують доходи неохоче. Відтак один з сільських голів мусив «під руку» ходити з податківцями і переконувати, що необхідно доходи декларувати. Таким чином за 2 дні мешканці задекларували доходів на суму 22 тисячі гривень.
Наметове містечко, де є багато проблем, як стверджує заступник голови РДА, лежить у сфері відповідальності Шацького національного парку. Інші важливі проблеми, за словами пана Плейтуха, - це «туалети, сміття, каналізація». Крім того, важливим є набуття районом статусу курортної зони.
Бориса Загреву інформація Віктора Плейтуха, напевне, роздратувала. «Ви вийшли і плачетесь», - обурено висловився заступник керівника Волиньради. «Я не вірю, що ви не могли навести там порядок.Про що ми говоримо?» - додав він.
«Я в жодному разі не плачуся», - відповів заступнику голови облради перший заступник керманича РДА. Він зазначив, що мета його виступу – не звіт, а засвідчення проблем, які є у районі.
Директор Волинського обласного екскурсійно-методичного центру Ніна Пахом\'юк наголосила на тому, що якщо сільське обійстя приймає одночасно більше 9-ти туристів, то власник оселі повинен обов\'язково реєструватися, як приватний підприємець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Асенізатор Показати IP 26 Березня 2009 14:36
А ще потрібно зареєструвати роздратованого [вирізано - цензура] Загреву, який ігноруючи присягу державного службовця, ричить на людей, замість того щоб вирішувати наболілі питання області. Дуже дивно, що таке "роздратування" ще недавно було депутатом Верховної Ради.
Анонім Показати IP 26 Березня 2009 15:28
Таких потрібно ізолювати від суспільства, а не давати посади в представницьких органах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus