USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тимошенко забрала хліб у Романюка

12 Червня 2009 15:35
Кабмін позбавив Радмін Криму, обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації права самостійно визначати максимальну рентабельність виробництва борошна та хліба масових сортів. Про це 12 червня повідомляють «Волинські Новини».
 
Згідно із затвердженою постановою «Деякі питання ціноутворення на окремі соціально значущі продовольчі товари», при виробництві борошна пшеничного I і II сортів, а також житнього борошна введена 10-процентна гранична рентабельність, хліба масових сортів і виробів для діабетиків – 12%».
 
«Дуже часто губернатори встановлюють рентабельність на рівні 2-3%, чим ставлять пекарів на межу банкрутства», - пояснює рішення уряду голова Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан.
 
При цьому губернатори зможуть в ручному режимі регулювати ціни на інші соціально значущі продукти харчування, оскільки Кабмін скасував 15-відсоткову граничну торговельну надбавку до оптової ціни виробника (імпортера) продуктів харчування.
 
У цьому списку значаться м\'ясо птиці (тушки та частини курки), ковбаса варена, молоко коров\'яче пастеризоване жирністю 2,5% і 3,5%, сир кисломолочний з вмістом жиру до 9%, сметана з вмістом жиру до 20%, масло вершкове з вмістом жиру до 80%, цукор-пісок та соняшникова олія.
З нього виключені яловичина, свинина та макаронні вироби, а додані гречана і манна крупи, сосиски та сардельки.
 
Одночасно Кабмін знову ввів обов\'язкове декларування зміни оптово-відпускних цін на 1% і більше.
На відміну від попереднього механізму, декларування не буде поширюватися на оптових продавців - тільки на виробників.
 
Їм вже не потрібні будуть висновки Держцінінспекції - достатньо подати в місцеві органи влади пояснення підвищення, розрахунок собівартості продукції і проект декларації зміни оптово-роздрібних цін, –  пише «Економічна правда».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus