USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тисячі ісландців вимагають відставки прем’єра через скандальні «панамські архіви»

5 Квітня 2016 10:11
Тисячі ісландців вийшли на протести з вимогою відставки прем'єр-міністра країни Сігмундура Гюннлейгссона через його причетність до офшорних компаній, про яку стало відомо після опублікування "панамських архівів".

Про це повідомляє Європейська правда з посилання Bloomberg.

Нагадаємо, понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca.

Репортери повідомляють, що знайшли важливу інформацію щодо 12 чинних чи колишніх лідерів держав світу. До списку потрапив, зокрема, й чинний Президент України, про що вони опублікували у статті про секретний офшор і «моральний злочин» Петра Порошенка.

Гюннлейгссон та його дружина стали одними з фігурантів розслідування міжнародних журналістів щодо іменитих власників великих офшорів. Згідно з інформацією, прем'єр Ісландії є одним з власників компанії Wintris, створеної в 2007 році та зареєстрованої на Британських Віргінських островах. Гюннлейгссон володів 50% компанії протягом двох років, після чого продав їх своїй дружині, яка володіла іншими 50%, за 1 долар.

І якщо в Україні громадськість висловлює обурення діями Порошенка в мережах, то в Ісландії люди прийшли під стіни парламенту, вимагаючи відставки чинного прем’єра.

Як відзначає Bloomberg, не менше 4000 чоловік зібралися близько 5 вечора у понеділок за місцевим часом біля стін парламенту.

Поліцейські звели барикади навколо парламенту в Рейк'явіку, щоб захистити законодавців від протестувальників, які били в барабани і стукали в імпровізовані стіни навколо законодавчого органу.

Я тут, щоб показати владі мою неповагу", - сказав Аслаг Маріносдоттір, адміністратор, який приєднався до протестів після роботи.

"Неприпустимо, щоб люди, які керують країною і приймають закони, не могли слідувати правилам, які вони створюють самі і хочуть, щоб громадськість їх дотримувалася", - обурився він.

Як відомо, раніше Гюннлейгссон відмовився подавати у відставку. Водночас в понеділок вже 23 тисячі ісландців підписали петицію із закликом до відставки, і парламентська опозиція внесе до парламенту вотум недовіри прем'єр-міністру.

Очікується, що голосування за вотум недовіри уряду може відбутися в четвер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ототак Показати IP 5 Квітня 2016 11:28
А наші соплі жують...!!!
Анонім Показати IP 5 Квітня 2016 11:33
ПЕЦЯ !!!!!!! ПАКУЙ ВАЛІЗКИ !!!!!!!!
лучанка Показати IP 5 Квітня 2016 11:38
тисячі ісландців вимагають відставки, а українці усім задоволені((( печалька, що дожили до такого рівня і нас все влаштовує..
А Показати IP 5 Квітня 2016 11:58
А наші "активісти та громадські діячі" чому мовчать? Де самооборона і інші? кишка тонка?
БЕ до А Показати IP 5 Квітня 2016 19:57
приходь в неділю 10.04. о 12.00 під білий дім з плакатом
А до БЕ Показати IP 5 Квітня 2016 22:29
Ну і що? БенГусьЯім яйцями в портрет офшорного однотурового кидати буде? Чи якісь нові розваги активних громдіячів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus