USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Барселоні протестують проти незалежності Каталонії

8 Жовтня 2017 17:43
Тисячі людей зібралися в неділю в центрі Барселони, щоб протестувати проти наполягання каталонського уряду на відділенні від решти Іспанії.

Про це повідомляє Європейська правда за посиланням на El Mundo.

Люди зібралися на центральні площі міста, тримаючи іспанські та каталонські прапори. Демонстранти скандують "Каталонія - Іспанія" і закликають ув’язнити президента Каталонії Карлеса Пучдемона.

Протести проходять через тиждень після того, як у Каталонії відбувся референдум щодо відділення, який офіційний Мадрид вважає незаконним.

У понеділок має відбутися засідання каталонського парламенту, на якому мають розглянути результати референдуму, на якому, за даними влади автономії, близько 90% виборців проголосували за незалежність.

Конституційний суд Іспанії заборонив проведення сесії, однак депутати все одно мають наміри провести засідання.

Нагадаємо, у Єврокомісії заявили, що, відповідно до Конституції Іспанії, проведений референдум у Каталонії - незаконний. І нагадали, що Каталонія опиниться за межами ЄС, якщо вийде зі складу Іспанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus