USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

У «Боїнг» МАУ пустили ракету, бо не могли зв'язатись з командуванням. Командир військових зізнався в бажанні померти

11 Січня 2020 14:32
Оператор протиповітряної оборони Ірану самостійно вирішив випустити крилату ракету по літаку «Міжнародних авіаліній України», який він прийняв за ворожий об’єкт, не зумівши зв’язатися з командуванням.

Про це повідомив командувач Військово-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), генерал Амір-Алі Хаджизаде, пише Медуза.

«Або спрацювала система перешкод, або мережа була зайнята, але він не зміг зв’язатися. У нього була можливість прийняти рішення протягом п’яти секунд. На жаль, він прийняв невірне рішення і запустив ракету по цілі», – сказав Хаджизаде.

Хаджизаде додав, що військові Ірану просили припинити авіасполучення на час ракетного удару по військових базах США в Іраку, але цю вимогу не виконали.

Також командувач повітряно-космічними військами Корпусу вартових ісламської революції генерал Амір Алі Хаджизаде заявив, що захотів померти, коли дізнався про катастрофу українського літака, пише Страна.

«Коли я почув про катастрофу українського літака, я захотів померти, щоб не бути свідком цієї трагедії», – стверджує він.

Уточнюється, що Корпус вартових ісламської революції і особисто Хаджизаде повністю взяли на себе провину за трагедію з українським Боїнгом. «Я особисто беру на себе повну відповідальність за те, що український літак був ненавмисно збитий», – сказав Хаджизаде.

Нагадаємо, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Вранці 11 січня іранські військові оприлюднили заяву на державному ТБ, у якій визнали свою відповідальність за авіакатастрофу.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягає на повному визнанні вини Ірану за збиття літака МАУ, проведення розслідування та повернення тіл загиблих. Глава держави підкреслив, що крім того, офіційний Київ очікує від влади Ірану виплат компенсацій, офіційних вибачень по дипломатичних каналах.

Також Офіс президента опублікував фото з отворами від уражуючих елементів у корпусі літака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 11 Січня 2020 14:46
а у відставку той що в заде не хоче піти ?
DoktorNeDobro до скептик Показати IP 11 Січня 2020 18:52
У него даже аппетит не испортился . А про желание умереть ... Так это азиатское словоблудие .
Анонім Показати IP 11 Січня 2020 15:46
Каструля не тисне?
Лучанинн до Анонім Показати IP 11 Січня 2020 16:30
поки є вуха то каструля тиснути не буде, а от коли вкрадуть і вуха тоді задайте це питання... хоча певно вже не буде кому(
Правда Показати IP 12 Січня 2020 09:38
Люди і далі продовжують вірити в цю маячню.
Правда Показати IP 12 Січня 2020 10:33
Військово-космічні сили спутали великий пасажирський борт з американською ракетою в центрі Ірану,вірніше в столиці.На кого це розраховано,що воно меле.Там злітали і сідали десятки літаків і всі рухались в коридорі,який точно відомий цим силам.То що це було-свідомий теракт,провокація,відволікання від чогось,чи ще щось....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus