USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Чернігові оскаржують материнство найстаршої мами України. Що відомо

5 Січня 2022 11:48
Новозаводський районний суд м. Чернігова розгляне справу щодо оскарження материнства найстаршої матері України Валентини Підвербної.

Про це повідомив адвокат позивачки Сергій Вольфовський, клієнтка якого просить провести ДНК-експертизу в дівчинки Анни-Марії, яку Підвербна народила в лютому 2011 року, повідомляє УНІАН.

Позивачка проживала в Харкові, зараз вона мешкає в Ізраїлі.

«Моя клієнтка на початку 2021 року переглядала програму про дитину найстаршої матері України і помітила разючу схожість дівчинки з її донькою та іншими родичами. Крім цього, спільними виявилися і проблеми зі здоров’ям, про що говорилося в програмі», – зазначив Вольфовський.

Тому в жінки виникли підозри, що її яйцеклітини, які вона здала на зберігання, використали без її дозволу та взагалі без відома.

«Цей позов – про оскарження материнства. Має бути проведений ДНК-тест, що підтвердить або спростує підозри клієнтки. Якщо підтвердить, то судовий спір триватиме щодо визнання матір’ю дитини іншої жінки», – повідомив адвокат.

Засідання у справі призначено на 12 січня, але не виключене його перенесення.

Нагадаємо, 23 лютого 2011 року в пологовому будинку Чернігова 65-річна Валентина Підвербна народила здорову дівчинку. Дитина з‘явилася на світ після процедури ЕКО з використанням донорських біоматеріалів. Дівчинка зараз навчається в школі.

Щоб стати мамою, жінка тричі проходила процедуру штучного запліднення. Щоб зібрати гроші на третю операцію, вона дійшла до міністра охорони здоров'я, аби їй не відмовили в еко-заплідненні через вік.

Біологічного батька своєї донечки Валентина ніколи не бачила і нічого про нього не знає. Говорить, дитина схожа на неї. Дівчинка з'явилася на світ після третьої спроби штучного запліднення. Вперше жінка наважилася на первістка у 63, а вдалося стати мамою за місяць до 66-го дня народження, пише ТСН.

Як ми писали, пізніше з'явилася інформація, що Валентина Підвербна не здатна самостійно доглядати за своєю місячною дитиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus