USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На найстаршу породіллю України чекають одразу три суди: у чому її звинувачують

1 Травня 2023 21:11
Для мешканки Чернігова Валентини Підвербної, яка вважається найстаршою породіллею України, травень має шанси стати достатньо буремним. Незабаром в Чернігові розпочнуться суди над 78-річною пенсіонеркою, від якої захотіла поїхати її донька-підліток.

Про це повідомляє ТСН.

Резонансна чернігівська історія з донькою найстаршої породіллею країни отримала не менш гучне нове продовження. Нагадаємо, днями 12-річна донька 78-річної Валентини Підвербної, Ганна-Марія, опублікувала в соцмережах низку дописів зі скаргами на поведінку своєї матері, після чого соцслужби та поліція Чернігова терміново вилучили дитину у цієї пенсіонерки. Зараз дитина знаходиться під наглядом лікарів, попереду – суд, який вирішить подальшу долю Ганни.

Читати ще: «Я не скотина, а людина!»: нові деталі вилучення 12-річної доньки у 78-річної матері в Чернігові

Але, як виявилось, сьогодні, 1 травня, Ганна Підвербна під час спілкування з заступником голови Чернігівської обласної ради Дмитром Блаушем (він один з перших відгукнувся допомогти їй) повідомила, що має бажання не жити з мамою.

«Вона бачить своє майбутнє в іншому місці, але при цьому дівчина не хоче бути в інтернаті. Задавала питання про те, чи може її взяти хтось під опіку. Сказала, що у неї є така людина. Я сказав їй, що давай номер телефону, ми перевіримо це. Я гадаю, що вона не хоче жити з мамою в тих обставинах, в яких вона була. Мама наразі до неї приходить, дівчинка до неї виходить та запитує у неї про те, навіщо вона приходить», – повідомив Дмитро Блауш.

«Я запитав у неї про її мрію. Вона відповіла, що хоче поїхати в Крим і щоб здох Путін. Про Крим повторила чотири рази», – каже Блауш.

До цього додав, що зараз у дівчинки є потреба в психологічній допомозі.

«Її стан був нестабільним.

Потрібен психолог, який її заспокоїть», – каже Дмитро Блауш.

За словами Блауша, спільними зусиллями були зібрані гроші для допомоги Ганні. Витрати на лікування погодилась покрити одна з чернігівських приватних клінік, тому гроші, не виключено, будуть використані на психологічну допомогу та на купівлю планшета, який захотіла дівчинка.

Зважаючи на те, що після своїх перших дописів про самогубство Ганна згодом опублікувала ще один такий допис, вона перебуває під підвищеним контролем фахівців.
Нагадаємо, днями Ганна написала пост такого змісту: «Якщо я повернусь до матері, я вчиню самогубство. Скажіть мені, будь ласка, ви вважаєте нормальним виривати паралон з бюстгальтера? Перелік ненормальних речей, які робила моя мати дуже великий».

На пенсіонерку очікує суд

Як виявилось, для Підвербної-старшої травень має стати шанси досить буремним. Згідно даних офіційного ресурса «Судова влада України», днями було призначено склад суду одразу у трьох справах відносно неї: «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей«, «Вчинення домашнього насильства» та «Відібрання малолітньої дитини».
На Підвербну-старшу очікує розгляд справ про невиконання батьківських обов’язків та домашне насильство. Скріншот зі сторінки «Судова влада України».

Представниця Новозаводського райсуду Чернігова Тетяна Андрушко повідомила, що розгляд двох з трьох справ запланований 5 та 9 травня.
Суд розгляне справу про позбавлення пенсіонерки батьківських прав на 12-річну доньку. Скріншот зі сторінки «Судова влада України».

Наразі ніхто з чернігівських посадовців не береться прогнозувати, якими будуть рішення суду. Однозначно лише кажуть про те, що до рішення суду дівчинка перебуватиме не з матір’ю.

Як ми писали, у пенсіонерки, яка вважається найстаршою породіллею країни, вилучили доньку до рішення суду.

Нагадаємо, ця дівчинка відома тим, що її мати, Валентина Підвербна, народила її у віці 65 років та була на той час, 2011 року, найстаршою, у кого в Україні прийняли пологи.

Додамо, минулого року українка Оксана Спектор, яка зараз живе в Ізраїлі, звернулася до суду – хотіла оскаржити материнство Валентини Підвербної. Спектор стверджувала, що вона здала на зберігання до клініки репродуктивної медицини свої яйцеклітини. Вона запідозрила, що саме їх без її згоди використали для запліднення Підвербної. Оксана Спектор просила суд призначити ДНК-експертизу та в разі збігу визнати її матір’ю дитини. Слухання у цій справі тривають і зараз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus