USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найстарша породілля України не доглядає немовля

22 Березня 2011 16:26
Мешканка Чернігова, 65-річна породілля Валентина Підвербна не здатна самостійно доглядати за своєю місячною дитиною.

Такий висновок зробили лікарі Чернігова, повідомили в прес-службі Управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації, - пише "Кореспондент" .

"Якщо медики разом з представниками соціальних служб обласного центру не візьмуть ситуацію під контроль - дівчинка може загинути", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією головного лікаря Чернігівського пологового будинку Василя Гусака, під час вагітності Підвербна часто поводилася неадекватно, відмовлялася відвідувати жіночу консультацію, не дотримувалася рекомендацій лікарів і відповідного режиму дня, нехтувала здоровим харчуванням.

"Після пологів мати, відчуваючи зацікавлений інтерес до своєї особистості з боку представників засобів масової інформації та громадськості, почала вимагати особливого поводження. Ситуація погіршувалася ще й тим, що жінка, як виявилося, не знайома з елементарними навичками догляду за дитиною", - заявив лікар.

Міський педіатр Людмила Овсієнко скаржиться, що "з першого дня Підвербна відмовляла в обстеженні лікарям і медичним сестрам. Не допускала медичних працівників у свою квартиру. Дівчинка постійно збуджена, плаче. Втім, її мати практично не реагує на таку цілком зрозумілу поведінку немовляти, вона пояснює , що діти повинні плакати. Себе вважає постійно втомленою і роздратованою, губиться в часі щодо того, коли останній раз годувала немовля".

За інформацією медиків, Підвербна відмовляється від використання підгузників, іноді дивується, чому дитина не ходить, і взагалі говорить: "... швидше давайте мені двокімнатну квартиру, бо донька повинна десь гратися...".

Жінка постійно телефонує в різні медустанови Чернігова, консультується щодо догляду за дитиною, але рекомендацій не дотримується. Не купує молочних сумішей, мовляв, ними матір і дитину повинні забезпечити самі медики. Відмовляється від пропозицій соціальних працівників допомогти у прибиранні квартири та догляді за немовлям.

Медики мають намір умовити Підвербну погодитися на тимчасову (терміном на місяць або два) передачу дівчинки у Прилуцький будинок дитини, де немовля буде забезпечене відповідним наглядом, висококалорійним харчуванням. "А у випадку, якщо його мати буде і надалі нехтувати своїми обов'язками, - вдатися до примусу в рамках чинного законодавства із залученням органів прокуратури і МВС", - вважають лікарі.

Як повідомлялося, 22 лютого 66-річна Підвербна в Чернігівському пологовому будинку з допомогою кесаревого розтину народила здорову дівчинку, стан якої на той момент лікарі оцінили як 8-бальний за 10-бальною шкалою.

Жінка вважається найстарішою породіллею нашої держави, що було зафіксовано в Книзі рекордів України. Підвербна завагітніла шляхом штучного запліднення, здійсненого в одній зі столичних приватних клінік репродуктивної медицини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus