USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Фінляндії зникли 37 заробітчан з України

9 Серпня 2017 09:17
Група "заробітчан" з 37 українців і трьох естонців пропала в районі містечка Тууповаара в Фінляндії. Вони приїхали в цю країну на сезонну роботу - збір лісових ягід, повідомляє ZN з посиланням фінський телеканал Yle.

Заробітчани міста Ююка, в останній момент їх розміщення було скасовано.

Як повідомляє телеканал, "ланцюжок дивних подій почалася 30 липня, коли секретарю місцевого мисливського клубу Суло Сухонену подзвонили і повідомили, що група іноземних збирачів ягід вимагає тимчасового розміщення". В результаті заробітчан привезли в будиночок мисливського клубу в Тууповаара. Протягом тижня місцеві жителі допомагали групі з харчуванням.

8 серпня, коли керуючий будиночком Суло Сухоне, разом з поліцією прибув до будиночка клубу, з'ясувалося, що збирачів відвезли.

"На дорозі я побачив сліди мікроавтобуса, і зрозумів, що в будинку нікого не буде", - розповідає Сухоне.

Місцезнаходження групи зараз невідомо. Також немає відомостей про те, хто їх привіз і відвіз.

Ніхто з "ягідних оптовиків", з якими журналістам вдалося зв'язатися, нічого не знає про цю групу збирачів. Поліція їх шукати не має наміру.

Раніше видання Gazeta Wyborcza писало, що скоро іншій популярній серед наших трудових мігрантів країні - Польщі доведеться поборотися за українських заробітчан. Видання зазначає, що скоро Польща може втратити українських працівників. Адже представники країн ЄС в листопаді підтримали скасування віз для України. Це означає, що більше людей зможе безперешкодно подорожувати по Європі. Це не означає безперешкодний доступ до європейського ринку праці. Однак, ті, хто зараз працює в Польщі, може вирішити перебратися в більш багаті країни Західної Європи. Українські портали праці вже рясніють пропозиціями з Німеччини, Австрії та Чехії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 9 Серпня 2017 10:02
Я в шоці, брати мої! Шош то робиться в світі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus