USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У ГУР пояснили, для чого Пригожин так активно коментує наступ ЗСУ

8 Травня 2023 16:03
Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов вважає, що заяви очільника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина щодо наступу ЗСУ є, зокрема, частиною підготовки російських еліт до життя після поразки у війні з Україною.

Про це Юсов сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

Юсова спитали, чому, на його думку, Пригожин так активно коментує майбутній наступ України

«Такі люди, як Пригожин, коли ми говоримо про російське так зване суспільство, якщо щось говорить – то говорить не лише від свого імені, а від імені своїх партнерів, покровителів, які дозволяють подібні заяви і подібні промови.

Частина російської так званої політичної, владної еліти розглядають різні сценарії, в тому числі планують якесь життя після Путіна, після поразки у війні з Україною. Тому готують до різних апокаліптичних (а насправді – реалістичних) для Росії сценаріїв.

Я думаю, що це навіть не одне крило – це різні середовища, які можуть конкурувати між собою. Скажімо, Пригожин і Гіркін один одного, м’яко кажучи, не люблять у публічній площині. Але їхні наративи часто свідчать про одні і ті ж проблеми в армії окупантів. Тому це різні середовища», – сказав він.

На його думку, кількість «середовищ» буде лише зростати.

Заяву Пригожина про виведення вагнерівців з Бахмута Юсов назвав підготовкою до «пошуків крайнього» у майбутньому:

«Якщо через кілька місяців ситуація для російської армії буде плачевна на кількох напрямках, в тому числі і на Сході, то будуть шукати крайніх. Звичайно, Пригожин у цій ситуації покаже свої заяви кількамісячної давності і скаже: «Крайній точно не я».

Читати ще: Пригожин і Кадиров хочуть звинуватити Міноборони РФ у невдачах в Бахмуті, – ISW

Нагадаємо, 5 травня Пригожин у листі до керівництва Міноборони РФ заявив, що виведе найманців ПВК «Вагнер» з Бахмута з 10 травня. Він стверджує, що причина такого кроку полягає в тому, що Міноборони РФ не дає його бойовикам достатню кількість боєприпасів, і він не хоче, щоб через це його люди були «приречені на безглузду загибель».

6 травня Пригожин заявив, що нібито передасть позиції своїх бойовиків у Бахмуті воякам Кадирова.

7 травня Пригожин заявив, що отримав, імовірно, від російського Міноборони бойове розпорядження, що вояки отримають боєприпаси та озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus