USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Казахстані стався вибух на складі військової частини

27 Серпня 2021 08:59
Близько 90 людей постраждали в результаті пожежі і наступних вибухів на складі військової частини в Жамбилська області на півдні Казахстану. Про це повідомила 26 серпня пресслужба МНС республіки, передає УНН.

«За попередньою інформацією, в лікарню потрапили близько 90 постраждалих, з них 49 співробітників департаменту з надзвичайних ситуацій», – йдеться в повідомленні. Раніше повідомлялося про 66 постраждалих і чотирьох загиблих. Пошуки кількох людей, що беруть участь в ліквідації НП, тривають.

Зокрема, міністр оборони Казахстану Нурлан Єрмекбаєв заявив, що четверо військових загинуло.

«На жаль, чотири військовослужбовці при ліквідації наслідків загинули», – сказав Єрмекбаєв.

Як повідомили в Міноборони Казахстану, в результаті пожежі на складі боєприпасів загинули двоє військовослужбовців за контрактом та службовець воєнізованої охорони. Четвертий загиблий – військовий прокурор південного регіону.

Як повідомив на брифінгу міністр з надзвичайних ситуацій Казахстан Юрій Ільїн, триває пошук декількох співробітників, які були зайняті в ліквідації наслідків вибухів, і поки не вийшли на зв’язок.

У відомстві також зазначили, що горінням було охоплено будівлю складу по всій площі, яка налічує 697 кв. метрів. «Радіус розльоту осколків склав до 2 км. За попередніми даними, на складі зберігалося понад 500 тонн тротилу», – уточнили в МНС.

За його даними, на місці події працює оперативна група відомства на чолі з міністром. «При офіційному зверненні міністерства оборони МНС готове надати вертольоти для гасіння пожежі. Надалі сили і засоби МНС будуть залучені до гасіння на що залишилися осередках займання, до повернення жителів на постійне місце проживання і до відновлення шляхів ж/д транспорту і автомобільних доріг», – пояснили в прес-службі.

Загоряння біля одного зі складів військової частини, дислокованої в Байзакском районі Жамбилська області, почався 26 серпня близько 19:00 (16:00 за часом Києва). Пожежа спричинила більше 10 вибухів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus