USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Ковелі хочуть підняти вартість проїзду у міському транспорті

9 Січня 2019 18:40
У Ковелі відбулись громадські слухання, на яких обговорили підвищення вартості проїзду у міському транспорті.

9 січня у сесійному залі відбулися громадські слухання з обговорення проекту рішення виконавчого комітету щодо підвищення вартості проїзду у міському транспорті, - повідомили у ковельській мерії, пише ВолиньPost.

У зібранні взяли участь спеціалісти виконавчого комітету та ковельчани.

Пропонують встановити вартість проїзду у Ковелі для дорослого населення у розмірі п’яти гривень, (для студентів і школярів вартість залишається без змін, відповідно 3,5 та 3 гривні)

За словами головного спеціаліста відділу економічного розвитку та торгівлі Інни Товстиги, є кілька причин для прийняття такого рішення. Зокрема, подорожчали запчастини, паливно-мастильні матеріали, значно зросла мінімальна зарплата. Перевізники змушені сплачувати чималий податок, подбати про достойну оплату праці водіїв. Отож, підвищення вартості проїзду є економічною необхідністю.

До присутніх звернувся підприємець Сергій Делейчук. Він наголосив, що нинішні тарифи уже давно не виправдані. Зважаючи на нестабільну ситуацію у державі, перевізникам важко говорити про рентабельний бізнес. Тепер вони просто виживають. Аби утримати водіїв, мають подумати про підняття їм заробітної плати. Зазначив, що незабаром погодні умови поліпшаться і люди, аби зекономити, пересядуть на велосипеди, ходитимуть пішки. Не потрібно забувати й про пільговиків. Це також додаткове фінансове навантаження для підприємців.

У міському бюджеті закладено певну суму компенсаційних виплат за перевезення цієї категорії пасажирів. Проте ці кошти покриють лише невелику частину реальних витрат.

Свою позицію з цього питання також висловили директор ПП «Ковельтрансавто» Леонід Дмитрук, підприємець Віктор Шевчик, мешканець міста Ігор Здробилко, заступник голови міського осередку «Союз Чорнобиль України» Петро Якимчук та заступник міського голови Андрій Товстига.

Після обговорення присутні майже одноголосно підтримали проект рішення. Далі його буде розглянуто на засіданні виконавчого комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коршун М.В. Показати IP 9 Січня 2019 21:27
Громадські обговорення без громадян ...??? Самий довгий маршрут в Ковелі №1 = 7км , скільки спалить пального маршрутка ,щоб його проїхати . А в часи " пік " в одну сторону проїзжає около 50 - 70 чол. , що говорити далі про рентабельність. Підприємець Сергій Делейчук , плачеться а сам щоденно їздить на роботу і по справах по місту великим ДЖИПОМ . Черговий лохотрон ...про турботу за людей !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus