USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі суд заслухав покази священника, який звинуватив батька загиблої медички у побитті. Подробиці

14 Листопада 2022 20:41
У Ковелі відбулося нове засідання суду у справі священника УПЦ Святослава Чижука з села Обенижі, який звинуватив батька покійної медикині Олени Созонюк Василя Созонюка у побитті.

На засідання 14 листопада приїхала знову велика підтримка сім'ї Созонюків, було багатолюдно перед будівлею суду, пише Район.Турійськ.

Цього разу священник Святослав Чижук приїхав на засідання, де дав покази як потерпілий. Однак ніхто не бачив, як він приїхав, люди змогли побачити його лише через відео на офіційній прямій трансляції із залу суду.
Варто зазначити, що багато людей перед будівлею суду одночасно дивилися пряму трансляцію, вслуховуючись, що скаже скандальний священник.

Читати ще: Не прийшов, бо людей боявся: на Волині священник, який ображав батька загиблої військової медички, не з’явився до суду

Святослав Чижук під час слухання детально розповів про свої синці і обставини, коли Василь Созонюк нібито напав на нього. Запевняючи, що все це було знято на камеру і Василь Созонюк хотів його спровокувати.

«30 вересня я намагався донести до відома суду, що відмовляюся від будь-яких звинувачень, укладаємо мирову угоду. Навіть без покаяння. Тому що це подія 5 серпня, а потім сталася трагічна подія, загинула донька. Я з ним судитися не мав наміру ніяк. На перше засідання не прийшов, а 2 жовтня при зустрічі нападає на мене: «Ти намолився, що моя дочка загинула?». Біжить і б'є по голові», – сказав Святослав Чижук.

Окрім цього, запевняв, що люди зводять на нього наклеп, кажучи, що він хоче отримати гроші, які сім'я Созонюків отримала за смерть бойової медикині Олени Созонюк, і забрати онуку з родини.

«Наклепи просто жахливі. Наклеп перший в тому, що я вимагаю гроші. При чому наголошується, гроші, які держава виплачує за загиблу доньку. Це страшний наклеп. У зв'язку з цим, тут така велика кількість людей. Василь видумав те, що я хочу внучку забрати. Це дуже легко перевірити. Коли я дзвонив в соцслужби? Коли я писав у соцслужби? Як можна такі речі говорити? Людина намагається чинити тиск на суд, на громадськість. Роблячи з мене когось там страшного», – заперечував Чижук.

Читати ще: «Я молюся за упокій душі Лєночки». Що відомо про конфлікт між священником і батьком загиблої на війні медички

Зрештою суд признав нове засідання на 8 грудня на 15 годину, щоб дослідити докази і заслухати свідків.

Після закінчення засідання, люди перед будівлею суду співали гімн України, скандували «Геть московського попа!» і чекали, коли вийде Святослав Чижук. Однак він так і не вийшов до людей.
Як ми писали, у Ковелі 3 листопада розпочався суд над батьком загиблої на війні медички Олени Созонюк з села Обенижі. Місцевий священник УПЦ Святослав Чижук звинуватив Василя Созонюка, що через нього втратив церкву і тепер через суд намагається отримати гроші. Церква цього села нещодавно перейшла до ПЦУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Справедливий Показати IP 14 Листопада 2022 22:19
В цій справі хочу звернутись до редакції видання із запитанням , чому вся увага зосереджується на громадянинові Чижуку. З матеріалів справи вбачається , що пан Созонюка підозрюється у вчиненні злочину. На даний час органами поліції проведено слідство, органами прокуратури затверджено обвинувальний акт. Шановна редакція поцікавтесь в правоохоронних органах , як так виходить що пан Созонюка виростив доньку , яка героїчно загинула , щоб ці представники правоохоронних органів мали можливість ,спокійно жити, отримувати від держави колосальну зарплату і врешті притягнути цього батька до кримінальної відповідальності. В цьому неподобстві є конкретні прізвища поліцейських, прокурорів. В їхніх діях явно є прояви державної зради.
Радувець Ларіса до Справедливий Показати IP 15 Листопада 2022 09:07
Якщо ви такий справедливий то будьте об'єктивні. Що значить слово героїчно? З останньою гранатою на танк? Закрила собою кулемет? Людина загинула на війні - це горе, але коли на цьому починається спекуляція - це бруд і фарс, та в кінці зневага до родини що спекулює на цьому. Переступити цю межу досить легко.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2022 23:03
дивіться,як ряжені чекісти в рясах вміють нахабно брехали - вчилися майстерності у свого пахана
Лучанин до Анонім Показати IP 15 Листопада 2022 10:36
На що дивитись? На ваші стереотипи виплекані телебаченням? Хочеш бути європейцем - вирішую питання в суді. Маєш докази безперечні - йди в суд. Ми повинні будувати нормальну країну, а не середньовіччя із самосудами.
Точно Показати IP 15 Листопада 2022 02:27
Не потрібно грати на смертіі людини, розігріваючи емоції натовпу. Рішення має прийматися в рамках закону, к не на догоду цій групі підтримки.
Лучанка Показати IP 15 Листопада 2022 05:41
Геть всіх московських попів! Дійсно, їх *молитвами * прикликана війна......
До справедливого Показати IP 15 Листопада 2022 06:59
Не можна так казати на правоохоронців вони всі в в ато були
Радувець Ларіса Показати IP 15 Листопада 2022 09:01
По факту якась брудна і фальшива історія, у свій час взнаємо напевно, що все було зовсім навпаки, а не так як нам вносять у вуха. Суд повинен дуже прискіпливо з усім розібратися, але де знайти такий суд!
Анонім Показати IP 15 Листопада 2022 09:01
піп не забагато на себе бере?
Луцьк до Анонім Показати IP 15 Листопада 2022 10:38
Що саме бере? Конкретніше? Якщо він винний, то нехай нададуть докази от і все. Робити якісь припущення, бо комусь церква не подобається - це як мінінімум не розумно. Підійть, ще бійцям, які на переодвій, але не тієї конфесії закиди поробіть. Ну не можна бути таким "псевдо патріотичним стадом"
Псевдо до Луцьк Показати IP 15 Листопада 2022 16:36
"комусь церква не подобається - це як мінінімум не розумно". Не подобається вона багатьом українцям. Не подобається, що вона пропагує "русский мир". Не подобається, що "асвабадітелі" приходять до нас зі зброєю і кажуть, що "ми адін народ и вера у нас адна". Нехай УПЦ МП протягне руку примирення з ПЦУ, і скаже в очі гундяєву, що він військовий злочинець. Тоді буде інше відношення.
Анонім Показати IP 15 Листопада 2022 10:40
доки у нас купа московських церков і попів, рашисти будуть вважати,що тут достатньо прихильників 'руськава міра', яких треба 'асвабаждать'. Як би там не було, але прихожан московського патріархату росіяни розцінюють як ждунів російського фюрера, вони називають їх 'нашимі укрАінцамі', тобто малоросами,які чекають приходу zомбі-бидла. Для мене московський патріархат -то не церква,а філіал фсб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus