USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Китаї запустили технологію оплати через сканування обличчя

6 Вересня 2017 07:20
Компанія "Alibaba Group" запровадила нову форму оплати в одному з китайських ресторанів швидкого харчування "KFC". Тепер усі бажаючі можуть платити за своє замовлення, просканувавши обличчя.

Про це повідомляє американський сайт про технології та інновації "The Verge".

Нова технологія під назвою "Smile to Pay" (укр. "посміхнись, щоб оплатити") працює за принципом сканування особи покупця. Для цього використовується 3D-камера і спеціальний алгоритм для перевірки особистості. Під час оплати клієнт має вказати номер телефону, прив'язаний до додатку розробників "Alipay", та посміхнутися перед самим сканером. Весь процес не перевищуватиме декількох секунд.


Представники компанії зазначають, що вимога ввести номер телефону — обов'язкова. Так буде можливо уникнути різноманітних спроб шахрайства. У випадку, якщо система запідозрить порушення, вона може попросити про додаткові дії. Наприклад, якщо "Smile to Pay" сумнівається, що перед нею реальна людина, а не її фото чи відео — вона може попросили її порухатись, щоб просканувати більші ділянки тіла.

Система "Smile to Pay" поки працює лише в одному закладі в китайському місті Ханчжоу. Проте представники компанії уже задумуються про збільшення її кількості.

Бета-версію системи представив ще в 2015 році засновник компанії "Alibaba" — китайський підприємець Джек Ма.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus