USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Любомлі - вуличне освітлення на сонячних батареях

28 Липня 2017 22:56
У Любомльському районі впроваджують енергоощадні технології, зокрема, використовують сонячну енергію. Нещодавно в райцентрі презентували проект «Сонячна енергія – на благо громад”, реалізований громадою міста за підтримки благодійників, інформує ВРДНСТКУ.

Відтепер частина вулиці Шевченка в Любомлі освітлюється, завдяки енергії сонця. Місцеві мешканці задоволенні такою альтернативою традиційному освітленню.

Одним із ініціаторів цієї важливої та корисної для громади справи є депутат міської ради Анатолій Жолоб. Каже, такий вид енергії для району – не новина, але користуються ним лише в побуті. Депутат переконаний, що найбільш відчутною користь від проекту буде взимку, а також в осінній період, коли темніти почне рано, але люди зможуть ходити освітленими вулицями.

Протягом дня сонячна батарея накопичує енергію навіть в умовах хмарності чи опадів, а темної пори завдяки цьому вулиця освітлена. Встановлює таке обладнання підприємець із Шацького району. Реалізувати ж проект громаді Любомля допоміг фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Якщо нововедення виправдає себе, варто йти цим шляхом, – каже Любомльський міський голова Роман Ющук. – Звичайно, все це буде перевірятися, адже наш досвід у цьому ще такий невеличкий.

Учасники проекту переконані, що реалізація подібних ініціатив сприятиме підвищенню енергоефективності міста й комфорту його жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus