USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьк прилетять літаки з Бельбеку

7 Вересня 2016 14:00
Нові військові частини з’являться на Волині. Зокрема, до Луцька прилетять літаки морської авіації, виведені з окупованого Криму, а у Володимирі-Волинському базуватиметься зенітно-ракетний полк.

Про це стало відомо під час засідання комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією сьогодні, 7 вересня.

Так, обласний військовий комісар Роман Кулик повідомив, що пропонується внести зміни до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ) та підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізації та мобілізаційної підготовки в області на 2016-2020 роки.

Окрім того, до Програми пропонують внести ще кілька суб’єктів, яким обласна рада може допомагати фінансово.

Зі слів комісара, у Володимирі-Волинському буде розташовуватися зенітно-ракетний полк, який свого часу дислокувався на Волині для прикриття РАЕС. Наразі його хочуть повернути.

Крім того, було звернення щодо розміщення на Луцькому аеродромі військової частини, яку вивели з Криму. Зокрема, йдеться про частину 204-ї бригади тактичної авіації.

Нагадаємо, після початку окупації Криму, однією з найвідоміших частин стала в/ч льотчиків-винищувачів, яка базувалися в Бельбеку. Весь світ облетіли кадри, коли військові разом зі своїм командиром, полковником Юлієм Мамчуром, йшли під звуки гімну України на озброєний російський спецназ з вимогою пустити їх на позиції. Росіяни зустріли їх пострілами в повітря, а вже потім почалися перемовини. Командир відмовився здати частину військової технічної авіації у Бельбеку військовим без опізнавальних знаків. Пізніше військові РФ його захопили в полон і змушували зрадити присязі, яку він давав народу України. Згодом військову частину, яка не отримувала наказ чинити опір, передислокували до Миколаєва. За іронією долі, одним із варіантів, які розглядало командування для нового місця дислокації частини, був аеродром у Краматорську.

«Йдеться про частину Мамчура, яка вивели з Криму. Зараз вона в Миколаєві. До нас уже приїжджали з ЗСУ. Їм сподобався наш аеродром, містечко, інфраструктура», - розповів Роман Кулик.

До слова, свого часу під час візиту до Луцька полковник Юрій Мачук розповів, що обласний центр Волині, як варіант нового «дому» для льотчиків з Бельбеку, – не розглядався.

Зі слів Романа Кулика, авіація може прилетіти до Луцька до кінця року. Нагадаємо, Луцький військовий аеродром цього року став майданчиком для активних військових навчань авіації.

Крім того, в Луцьку відновлюють знищену базу ремонту автомобільної техніки на вулиці Ківерцівській, там уже 3 місяці тривають роботи.

Зокрема, 550 тисяч пропонується передбачити на будівництво казарми, ще по 200 та 100 тисяч гривень – на нові й передислоковані військові частини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
806 бап Показати IP 7 Вересня 2016 14:10
Вітаю жителів Вишкова,Липлян,Боголюб,Небожки,Прилуцька, Киверець з початком дених польотів,нічних польотів,польотів в простих метеоумовах ,польотів в складних метеоумовах,аварійних посадок,катапультувань,польотів на бомбометання,посадок по афганські,недорого авіакеросіна тіпа ТС-6. РЕШТА ЖИТЕЛІВ ВАМ БУДЕ ЗАВИДУВАТИ
Анатоль_ до 806 бап Показати IP 7 Вересня 2016 14:38
Треба буде людям трохи потерпіти! Нічого не поробиш! Такі часи! Всім українцям тепер сутужно! Але нічого страшного, брати мої-перетерпимо!
papa m до Анатоль_ Показати IP 7 Вересня 2016 17:28
Простіше повчитися аналізувати ситуацію і зробити висновки і не потрібно буде терпіти "брат"
vb до 806 бап Показати IP 7 Вересня 2016 15:19
нехай літають літаки з тризубом ніж з червоними зірками
Житель до 806 бап Показати IP 9 Вересня 2016 09:43
Якщо наша "турботлива влада" зважиться відродити совєтську машину знущання над людьми! Тоді нехай готуються до масових судових позовів та протестних акцій! Люди захищатимуть свої сім'ї всіма законними методами оскільки їм гарантоване право на тишу та спокій. Не спекулюйте на війні (мовляв війна потерпите)- зміцнюйте армію але не робіть півміста та навколишні села заручниками з такими ініціативами. Я впевнений що у нас вистачає аеродромів. А так ви накликаєте удар на мирних містян у випадку продовження агресії пупкіна.
Мудрик Показати IP 7 Вересня 2016 14:12
Коли Кулика відправлять куди небудь.
вишківчанка до Мудрик Показати IP 7 Вересня 2016 14:31
Дякую, моє дитинство і юність пройшли в таких умовах, навіть гірших, бо ще гудів авіазавод. Проте, нічого жили, веселились, навчались,, одружувались іт.д...
Йося до Мудрик Показати IP 7 Вересня 2016 14:38
Іди ти на ... , нам такі потрібні....
Сашко Показати IP 7 Вересня 2016 14:23
Не треба нам тут тої бази.Той гуркіт вже за літо доконав
Людмила Показати IP 7 Вересня 2016 14:29
Краще хай свої гудуть, ніж російські бомблять.
papa m до Людмила Показати IP 7 Вересня 2016 17:34
багато вас бомбили російські по версії укр.тв?І
волиняка Показати IP 7 Вересня 2016 14:41
У Жовтневому, Володимир-Волинський район,розікрали великий військовий аеродром . Коли ж вже посадять за цей злочин генералів -злодіїв та представників, місцевої володимир-волинської влади....Такий факт для прокурора ; бетонними плитами викраденими з цього аереродрому встеляно величезний двір на одному з місцевих частних мебельних підприємств Володимира -Волинського. Пора вже відповідати за злочини !!!!!!
сергій Показати IP 7 Вересня 2016 14:42
Знищена база ремонту автомобільної техніки на вулиці Ківерцівській - як себе зараз чухае товагищ Турсумуратов(якщо не помиляюсь) и ко!
Валерій Показати IP 7 Вересня 2016 14:52
Пане головний редакторе "ВН"! Ви уявляєте, з яким задоволення хлопці з ГРУ РФ прочитали цей матеріал? Ще яку інформацію під час війни Ви плануєте викладати в інтернет?
свій до Валерій Показати IP 7 Вересня 2016 15:43
Шановний Валерію, Дякую, що мислите розумно, але цю інформацію про літаки у Луцьку вже давним давно "злили " росіянам гуккраїнські -генерали -патрійоти з Геншабу ЗСУ. Так шо усьо под контролем !!!!
papa m до Валерій Показати IP 7 Вересня 2016 17:31
+++++
петька до Валерій Показати IP 8 Вересня 2016 09:06
Вони ще до того як тут написали новину цю знали
навчання Показати IP 7 Вересня 2016 14:58
це не закрита інформація, її озвучували для журналістів. Це не місце дислокації наших військових в АТО, не бойові позиції
Крук Показати IP 7 Вересня 2016 15:11
В наш час інтернетів, смартфонів і планшетів, фоток із супутників таку інформацію ніяк не приховаєш. Так шо потенційний ворог все рівно про все дізнається... рано чи пізно. Тотальної секретності, як бувало в часи СРСР, вже не вийде. Тому не треба тут зайвий раз параноїтись. Новий час вимагає нових методів. А це вже вирішувати не нам.
papa m до Крук Показати IP 7 Вересня 2016 17:45
Цэ точно. В цэй час ,що ви описуете ,так і не вдалося подивитися на достовірні факти присутності ворога (крім українців з іншою точкою зору)на сході.. Вибачайте запам'ятував фото семена("комбата"),які він возив до панів американців.
Йосип Показати IP 7 Вересня 2016 20:54
Чувак запустив шн*гу і пропав. А ви як гуси г а га га. Трошки думати треба головою!
боінг Показати IP 8 Вересня 2016 09:47
привіт літаючий металобрухт. З нашим десятком літачків зможемо воювати в повітрі з руськими ВПС.
Вася Показати IP 8 Вересня 2016 11:38
Во прикол , чувак провтыкал боевую часть, с найсвежими самолетами, боевым арсеналом, 4 су 27 в небе могли сдерживать всех серверов в Крыму, а ему Хероя и в депутаты! Все занавес
атошник до Вася Показати IP 11 Вересня 2016 14:10
Ага, всю технику летающую сдали россии, хотя можно было и вообще то нужно и обязаны были просто её поднять в воздух и хотя бы перегнать на Украину. И возможность для этого была и время было. Не хватило желания. Лучше под флагами пошагать, попиариться и депутатом стать. Зачем боевые задачи выполнять. Единственные модернизированные боевые самолёты на Украине там были если не ошибаюсь.
Таня Показати IP 13 Вересня 2016 15:11
Автор , очевидно ,нічого не тямить в темі про яку пише,по -перше тактична авіація-це не морська авіація, а по-друге,єдині хто вивів всю літаючу техніку,це Сакська бригада морської авіації,а Бельбек-популіст,який про..бав всю техніку,і більше їм нічого і не лишилось,як поспівати ,тільки в нас в країні ,на жаль,завжди перемагає популізм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus