USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій громаді подорожчала вода

1 Січня 2022 18:24
З 1 січня у Луцькій громаді здорожчала вартість води.

Про це розповів Суспільному заступник директора Луцькводоканалу Святослав Дмитроца.

До 1 січня за постачання і водовідведення за кубометр води жителі Луцької громади сплачували орієнтовно 24 гривні 50 копійок, – каже Святослав Дмитроца. З 1 січня вартість зросла до 28 гривень 20 копійок. У середньому послуга здорожчала на 4 гривні.

Спричинення росту тарифу пов’язане з тим, що всі складові тарифні у межах 2021-го року зросли. «Відбувся ріст вартості електричної енергії, яку ми використовуємо у своєму виробництві, ріст паливно-мастильних матеріалів, того ж бензину, ріст заробітної плати: чотири рази у межах року вона збільшувалася», – каже заступник директора «Луцькводоканалу».

З його слів, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила нові тарифи на централізоване водопостачання і водовідведення.Підвищення тарифів розглянув і погодив виконком Луцької міськради у середині літа.

Лучанка Олена Денис розповіла, що за місяць зараз сплачує орієнтовно 100-120 гривень за водопостачання. З підняттям тарифу платитиме приблизно на 20 гривень більше. Жінка каже, що платить за лічильником, у місяць використовує орієнтовно 4-5 кубів води. «Те, що нараховували назагал, без лічильника – дуже дорого. А з лічильником у чотири рази менше», – говорить лучанка.

Святослав Дмитроца говорить: підприємство у проєкті подавало тариф на рівні 30 гривень за кубометр, але регулятор зменшив ціну майже на 2 гривні після громадських обговорень, що відбувалися онлайн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 1 Січня 2022 18:55
Стир під боком, а ціна води як у пустелі.
Alex до дідо Показати IP 1 Січня 2022 22:39
Луцьк споживає воду лише зі скважин.
дідо до Alex Показати IP 2 Січня 2022 10:44
артезіанською водою смивають унітаз та перуть....це дикунство...
Чуєш, владо ? Показати IP 1 Січня 2022 19:18
Влада нанизує, як сушені гриби на нитку, свої непопулярні у громади рішення ! Де будівництво промислових об'єктів, тарифи на проїзд, послуги ЖКГ, рухомий склад, робочі місця, місця у дитсадках і школах, житло для соціально незахищених, підготовка до зими, стосунки з малим бізнесом і т. д. і т. п. !? Нитка буде витримувати вагу грибів до певної межі, поки то не призведе до втрати її несучої здатності ! А вже кількість бюлетенів в урнах " ПРОТИ " і вистелена з них доріжка - вкаже напрямок владі куди йти !
Влада до Чуєш, владо ? Показати IP 2 Січня 2022 10:05
Давай вже після свят
Правда Показати IP 2 Січня 2022 10:28
Скоро електроенергія буде "золотою",тож відповідно і вода 32-35 грн.,ось тоді і заживемо.
До Влада до Чуєш ... Показати IP 2 Січня 2022 11:35
А ти чого, блін, не дочекався, шоби тарифи підвищувати після свят ? А тут просиш відтермінування ! Нема за шо святкувати ? Сама свиня пліт дере і сама квичить !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus