USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькій громаді прихистили близько 15 тисяч вимушених переселенців

28 Березня 2022 12:50
Близько 15 тисяч вимушених переселенців поселили у Луцькій громаді, вони мешкають у хостелах, готелях, гуртожитках та інших пристосованих приміщеннях. А завдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» майже тисяча осіб вже отримуватиме гарячі обіди.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час всеукраїнського телемарафону.

«Близько 15 тисяч вимушено переселених осіб наразі перебувають у межах нашої громади. Їх поселили в готелях, хостелах, гуртожитках вишів, закладів профтехосвіти та інших приміщеннях, які придатні для цього. У нас є ще деякий запас місць», – зазначив він.

Читати ще: Тисячі українців шукають прихистку і допомоги в Луцьку

Він повідомив, що у Луцьку відкрили центр допомоги вимушено переселеним особам, куди надходить допомога від небайдужих лучан та партнерів з-за кодону. Щодня близько пів тисячі осіб приходять туди по допомогу: отримують одяг, продукти харчування, засоби гігієни, дитячі меблі. Також у Луцьку запрацював проект з арттерапії для діток, які переїхали з зони бойових дій.

Читати ще: «Збитий гвинтокрил, ракета у дворі та пожежа на АЕС»: вимушені переселенці, які знайшли прихисток у Луцьку, – про реалії війни

У Луцьку з перших днів нового етапу війни також діє психологічний штаб, який допомагає людям вгамувати емоції, відновити емоційну рівновагу. Фахівці тут працюють і з лучанами, і з переселенцями.
Крім того, він нагадав, що для вимушених переселенців почали працювати соціальні їдальні.

«Тут надають безплатні гарячі обіди. Станом на сьогодні документи на отримання таких обідів оформили більш як тисяча осіб. Наразі щодня харчуються близько 600 людей. Їдальні розташовані у наших навчальних закладах. Це вдалося реалізувати завдяки співпраці з фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», і міська рада фактично ділить витрати на двох», – розповів Ігор Поліщук.

Читати ще: У Луцьку відкривають другу соціальну їдальню для переселенців

З його слів, кількість охочих отримувати гарячі обіди щодня збільшується, тож за потреби будуть відкривати ще такі їдальні.

Нагадаємо, для того, щоб скористатися цією послугою, вимушеним переселенцям необхідно взяти відповідні документи у департаменті соцполітики міської ради за адресою просп. Волі, 4а. Телефон для довідок – (0332) 281 000.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus