USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.80 40.15
  • PLN 9.83 9.98

У луцькій стоматполіклініці з’явився новий апарат для панорамних знімків щелепи

8 Лютого 2022 22:01
У луцькій стоматологічній поліклініці на проспекті Волі, 39 запрацював кабінет цифрової панорамної рентгенографії.

Про це напередодні Міжнародного дня стоматолога, який відзначається 9 лютого, повідомила завідувач терапевтичного відділення № 3 Комунального підприємства «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» Людмила Патлякевич.

Знімки роблять на ортопантомографі PLANMECA PRO ONE виробництва фінської компанії PLANMECA, який придбали за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток за сприяння народного депутата Вячеслава Рубльова та Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

«Панорамний знімок щелепи – один із найбільш точних методів діагностики захворювань та аномалій зубного ряду. Ортопантомограма прицільно формує і оцінює стан ротової порожнини, а саме кісткової тканини, кореневих каналів тощо. Вона дає можливість при мінімальному рентгенологічному опроміненні своєчасно продіагностувати та виявити патологію зубощелепової системи.

Широкий вибір програм та параметрів графічного інтерфейсу гарантують, що рентгенологічне дослідження виконується швидко та без зусиль, час експозиції – 10 секунд.

Завдяки цьому апарату є можливість надавати весь спектр лікувально-діагностичних послуг, що є зручним для пацієнтів та лікарів», – розповіла Людмила Патлякевич.

Як додає лікар, бокове позиціонування апарата дозволяє обстежувати пацієнтів, які мають обмежені можливості для пересування.

Зробити знімок можна у кабінеті № 15 у відділенні поліклініки на проспекті Волі, 39.

Оксана ВЛАЩУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лінивець Показати IP 8 Лютого 2022 22:06
а чому не пишуть яка вартість послуги?в приватника 2 роки назад 750грн
Лучанин до лінивець Показати IP 9 Лютого 2022 00:19
Так як субвенція - державні кошти, тобто кошти з податків, а відповідно сплачені нами гроші, то обстеження має бути безкоштовним для жителів Луцької міської територіальної громади. Інакше можна піднімати питання про нецільове використання коштів, а отже повернення субвенції.
Філіп Показати IP 8 Лютого 2022 22:32
На київському майдані в Луцьку є клініка. Там недавно робив кт нижньої і верхньої щелепи, 450 грн
Правдолюб Показати IP 9 Лютого 2022 05:06
Якби не Світлана Івпнівна все залишилось як було при кобисі , молодець так тримати!!!
ABC Показати IP 9 Лютого 2022 15:33
Робив панораму у цій поліклініці на Волі на тому тижні. Ціна - 200 грн. І ще на київській КТ нижньої щелепи - 380 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus