USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцького підприємства можуть відібрати землю

19 Березня 2014 18:18
План зонування територій міста не відповідає генеральному плану, що суперечить чинному законодавству.

Під час майбутньої сесії міської ради депутатам пропонують затвердити план зонування міста. Нагадаємо, цей документ уже представили на засідання міськвиконкому, який його погодив.

План зонування, або зонінги – неодмінний документ для видачі погоджувальних документів на будівництво, земельні ділянки та облаштування елементів благоустрою. Цей документ повинен відповідати генеральному плану міста. У ньому зафіксовані межі ділянок і їх функціональне призначення – чи це місце потенційної забудови, чи це місце для дитячого майданчика.

Утім, як з’ясувалося, план зонування не відповідає генеральному плану на всі 100%. Цей документ зачепив інтереси будівельного підприємства Луцький ДБК. Саме ця організація надіслала лист на ім’я голови комісії з питань будівництва та архітектури.

Під час засідання комісії сьогодні, 19 березня, цей лист озвучили. Річ у тім, що з підприємством уклали договір на оренду землі під будівництво багатоповерхівки на ділянці, розташованій між вулицями Конякіна та Гордіюк. Згідно з генеральним планом, ця ділянка може бути використана під житлову забудову. Утім, в плані зонування, якраз цей шмат землі відведений для споруд рекреаційного значення.

«Коли ми звернулися до проектного інституту, нам сказали, що в інституту не було документів про те, що ця ділянка підлягає забудові. Їм надали лише якісь незрозумілі картинки. Оскільки згідно з законодавством, план зонування має точно відповідати генплану, то затверджувати зонінги в такому вигляді не можна. Ми 5 років чесно платили оренду, нас просили почекати, а тут виявляється, що цю ділянку вже не можна буде використати», - вважає фінансовий директор ЛДБК Алла Бондарчук.

Головний архітектор міста Леонід Герасимюк зауважив, що є ще й колективна скарга від мешканців прилеглого будинку, які хочуть там облаштувати рекреаційну зону. Утім, ця скарга з’явилася уже після того, як створили план зонування, тож вона не могла бути підставою для такого перерозподілу території.

Натомість присутній депутат міськради Богдан Шиба, який, до слова, не є членом комісії з питань будівництва та архітектури, стверджує, що план зонування – не просто «сирий», а спеціально перекручений. Мовляв, ЛДБК вже кілька років відмовляють у будівництві, бо там розташовані самовільно збудовані гаражі, а в плані взагалі переплутані місцями зелені насадження із забудовою.

Члени комісії також розглянули варіант, чи можна внести зміни до плану зонування уже після його затвердження. І хоч це теоретично можливо, та документ не відповідає законодавству, тож його не варто приймати у такому вигляді, зауважила Алла Бондарчук.

Як наслідок, комісія з питань будівництва та архітектури не підтримала проект рішення. Проте, вона не внесла пропозицію доопрацювати і внести зміни до плану зонування, який пропонується на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 19 Березня 2014 22:20
Нехай Шиба скаже як він умудрився в парку надати дозвіл на будівництво в парку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus