USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому садочку депутат зустрівся з ініціативними батьками

2 Березня 2019 12:15
У дошкільному навчальному закладі № 37 «Дзвіночок» міста Луцьк відбулася зустріч працівників закладу, батьківського активу з головою правління фонду розвитку ЗОШ № 11 «Ерудит» Наталією Гунько та депутатом Луцької міської ради від УКРОПу Юрієм Безпятком.

На початку пані Наталія розповіла присутнім про діяльність фонду «Ерудит», його напрацювання та досягнення. Зокрема на прикладі школи показала, яких успіхів можна досягти беручи участь у проектах.

«Наш фонд створений у 2015 році. Його метою є здійснення благодійної діяльності у сфері освіти, тобто сприяння розвитку освітньої галузі, реалізації науково-освітніх програм, надання допомоги учасникам навчально-виховного процесу шляхом залучення і використання коштів, – зазначила Наталія Гунько. – Аби мати прямий зв’язок з батьками та звітувати про реалізовані проекти ми створили сторінку в соціальній мережі, де кожна мама може побачити результати роботи нашого фонду».

Пані Наталія зазначила, що за роки існування фонду вдалося реалізувати безліч проектів.

«Наш фонд активно підтримує шкільні творчі колективи, розвиток учнів загалом, зокрема забезпечує творчі колективи костюмами для виступів, організовує фото- та відеозйомки шкільних свят. Три роки тому під патронатом фонду було започатковано фестиваль «Золота лілея», в якому щороку беруть участь близько 1000 дітей зі всього міста. Призовий фонд фестивалю в цьому році складатиме 8 тис. грн. Коштом виграшу соціально-психологічного проекту «Щаслива родина – квітуча Україна» ми придбали ноутбук і сучасний телевізор».

Завдяки спільній роботі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та батьків майже по всій території школи є вільний доступ до Інтернету, – поділилася пані Наталія. – Пріоритет для нашого фонду – це участь в грантових проектах, за допомогою яких на території школи було встановлено рокарій (альпійські гірки), гойдалки та облаштовано велодоріжки. Але без підтримки батьків, педагогічного колективу, депутатів у нас нічого цього не було б».

Наталія Гунько закликала батьків не бути байдужими, а проявляти ініціативи і пообіцяла за необхідності розповісти про всі кроки роботи з проектами.

Активно допомагають роботі фонду і випускники цього закладу, депутати-укропівці Юрій Безпятко та Сергій Балицький. Завдяки їм школа № 11 стала першою в Луцьку, яка має 3D принтер, і школярі уже вивчають передові технології. Також народні обранці допомогли організувати діткам з соціально незахищених сімей білети на розваги в ПортCity. Зокрема, завдяки сприянню Юрія Безпятка та Сергія Балицького садочку вдалося замінити вікна у музичному залі, придбати ноутбука, колонки та багатофункціональний пристрій Сanon.

«Мене часто запитують, чому я так опікуюся цим районом? Я тут живу з дитинства, колись ходив у цей садочок, і до міської ради мене обирали люди саме з цього району і тому я переймаюся їхніми проблемами. Але я не залишаю без уваги і сусідні мікрорайони, часто проводжу там зустрічі, роблю усе можливе аби вдихнути нове життя в навчальні заклади міста. За нашого сприяння уже створено 36 фондів розвитку, які допомагають залучити кошти не лише з місцевого бюджету, а й з міжнародних грантів, за які можна реалізувати набагато дорожчі проекти. Усі жителі міста достойні жити в комфортних умовах, і ми, як депутати, повинні намагатися покращити життя громадян на місці. І я думаю, що лучани за три роки уже відчули зрушення на краще, – зазначив Юрій Безпятко. – Наші перші проекти, а це – велодоріжка, сквер мрійників та інтелектуалів, дитяче містечко – були реалізовані за умови співфінансування, а за останні два роки для фонду нам вдалося залучити кошти на суму понад 600 тисяч гривень. Наші мікрорайони постійно змінюються на краще. Згадайте, які були двори й гляньте, які є сьогодні. Ініціативи, які були уже реалізовані – варті тієї роботи.

Для садочка нам уже вдалося реалізувати деякі проекти, зокрема замінити вікна та придбати ноутбук. Але ми не зупинятимемося на досягнутому і намагатимемося вдихнути нове життя в цей заклад. Для цього батькам потрібно не боятися, бути ініціативним і намагатися відстежувати проекти, не лише місцеві, а і європейські.

Сьогодні ми хочемо вам донести, що тільки разом можна зрушити справу з місця і саме у таких розмовах народжуються ідеї. Адже все, в першу чергу, залежить від нас. За один день зробити все не можливо, але потихеньку потрібно розставляти акценти та спільними зусиллями ми досягнемо бажаного», – зазначив Юрій Володимирович.

Директор ДНЗ «Дзвіночок» Валентина Віннік подякувала батькам та депутатам за підтримку садочка та зазначила, що готова працювати задля розвитку закладу.

«У нашому закладі ініціатива фонду працює уже понад рік. Фінанси для нас – завжди болюча тема, і напевно мрія кожного керівника закладу освіти, це – постійне фінансування, але щоб воно були не з кишень батьків, потрібно проявляти творчість та активність і не боятися брати участь в проектах, – зазначила Валентина Володимирівна. – Ми тісно співпрацюємо з Луцькою школою № 11, яка однією з перших не боячись почала працювати у цьому напрямку і я сподіваюся, що наш фонд при садочку теж буде працювати продуктивніше, адже нам є у кого повчитися. Я впевнена, що ми всі разом зможемо досягти вагомих результатів».

У підсумку організатори зустрічі закликали батьків не боятися, проявляти ініціативу і брати участь у проектах, аби покращити умови для виховання своїх діток.

Довідково. «Проект «Фонд розвитку навчального закладу» був створений в рамках програми «Сучасна освіта» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і має на меті розвиток навчально-методичної бази освітнього закладу, сприяння ефективному використанню коштів в інтересах дітей та залучення додаткових джерел фінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Це ти? Показати IP 2 Березня 2019 12:42
Настя ти що ініціативні батьки?аххаха
Настя до Це ти? Показати IP 4 Березня 2019 08:55
Колись буду, не все ще втрачено ахахха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus