USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Потенційний «віце-мер» Луцька ще не знає, що робити зі Старим ринком

22 Квітня 2015 21:38
Старий ринок в такому вигляді, в якому він є сьогодні, існувати не може. Однак і створити комунальну установу на цьому місці теж немає змоги.

Про це повідомив заступник міського голови Тарас Яковлев під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 21 квітня.

Нагадаємо, його кандидатуру міський голова пропонує на посаду свого першого заступника. Нових людей в команду, вочевидь, набирати не збираються, оскільки функціональні обов’язки першого заступника перерозподілили. Він займатиметься економічними питаннями (які й курував Тарас Яковлев), а не соціальною сферою, яка була в компетенції колишнього першого заступника Святослава Кравчука.

Закономірно, що потенційного кандидата на цю посаду запитали, щодо подальшої роботи Старого ринку. Так, депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук поцікавився, як Тарас Яковлев бачить вирішення проблеми зі Старим ринком та Облспоживспілкою.

Зауважимо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що рішення про поновлення договору оренди земельної ділянки для обслуговування Центрального ринку на два роки Волинській обласній спілці споживчих товариств ухвалили депутати Луцької міськради під час 71-ї сесії 25 лютого.

Тоді під стіни міськради прийшли декілька десятків підприємців, які протестували проти розірвання договору з облспоживспілкою. Їх не переконували аргументи про те, що повз міський бюджет щороку проходять десятки мільйонів гривень, які можна було б використати на розвиток освіти, медицини тощо.

Представники підприємців тоді не заперечували проти створення комунального підприємства, проте зазначали, що стали заручниками ситуації. А секретар міськради Сергій Григоренко свого часу зізнавався, що міський голова Микола Романюк перенести Центральний ринок не наважиться, бо готується до виборів. Адже «болючі» реформи не роблять під кінець каденції.

Власне, зі слів Тараса Яковлева, створити комунальне підприємство на тій земельній ділянці неможливо, адже на ній знаходиться майно, власником якого є Облспоживспілка. Однак він висловив особисту думку, що «не бачить там в подальшому ринку в такому вигляді, в якому він є».

Щоправда, це депутатів не переконало: двоє обранців проголосували «за», а двоє – утрималися. Тож ані позитивного, ані негативного висновку члени комісії не ухвалили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
Баня Показати IP 22 Квітня 2015 21:49
Подаруйте йому там торгову точку або зробіть йому там робоче місце-кабінет, тоді ідеї скоріше народяться.
Юра Філончик Показати IP 22 Квітня 2015 21:56
Старий Ринок треба залишити в спокою,владі слід займатися проблемою корупції серед депутатів,визначити звідки у людей з з/п вантажника на тому ж ринку є заміські будинки вартістю у сотні тис.доларів.У місті мало проблем?Дайте людям спокійно працювати,прибирайте місто,зпкривайте краще заклади типу Шайба і Карабас.
ЛУЧАНИ до Юра Філончик Показати IP 23 Квітня 2015 12:04
Підтримую Вас! Але меру ж та синку Треба торгові центри будувати, житлові будинки, на сьогоднішній день за весь час царювання ще Голєва та Єрємєєв замало відкатів Романюку дали, ще в його синка енд Ко замало пивних точок, Ви що?))) Там тільки ресторан, а той і не наш, нам теж треба)))) це ж туристи там, половина Луцька скуплється харчами..., Ви що??? Яким бабкам да дідусям давати гроші??? Нащо вони нам??? .... не мер, не депутати від Волині, а невідомо що!!! Займісться прокуратурою, міліцією, СБУ, держ. службовцями, підприємцями, чистотою у місті, порядком, благоустроєм!!! ЦЬОГО ВСЬОГО НЕМА! НЕ ЛУЦЬК- А КОВЕЛЬ! ЧИ ЩЕ ГІРШЕ, ЛЮБОМЛЬ!
Ігор Показати IP 22 Квітня 2015 22:05
Яковлев щось придумає, давно пора було пенсіонерів міняти такими кадрами
БОЄЦЬ Показати IP 22 Квітня 2015 22:32
Після "виріщення" питання з цумом "угруаування" цікавиться питанням землі де зараз є старий ринок.... ЗАСТРЯНЕ ПАНОВЕ, ЗАСТРЯНЕ!!!!
Степан Бандера Показати IP 22 Квітня 2015 22:33
Яковлев і так віце-мер. Чому він став раптом для вас потенційним? Може, ви таким поняттям назвали посаду "перший заступник"? Ех
петро Показати IP 22 Квітня 2015 22:38
дано пора старий ринок перенести ато гадюшник а не ринок
вовк до петро Показати IP 23 Квітня 2015 22:06
петро похмелись
лучанин Показати IP 22 Квітня 2015 22:39
Старий ринок треба розігнати як одну з основних хвороб міста.. Це звалище сміття в самому серці міста паплюжить історичну пам'ятку і зводить до нуля її харизму. Я не проти продуктового павільйону.. при умові його реконструкції і доведення до європейських норм санітарної гігієни.., але вся та гопота, що наросла навколо повинна бути винесена за межі міста.. І ні в якому разі не має залишатися на тому примітивному рівня, якому є сьогодні.. Це позорище нашого міста!!!! Бажаю керівній ланці міста усвідомити це!!!!!
Анонім до лучанин Показати IP 22 Квітня 2015 22:46
троль нового луцька?
ТАК до Анонім Показати IP 22 Квітня 2015 22:53
ТАК ТОЧНО))))
лучанин до Анонім Показати IP 22 Квітня 2015 23:38
ти мабуть барига з цього гадюшника.. займаєшмя перепродажем гуманітарки)) тільки бариги і власники "черепашок" можуть захищати цю яму.. Всі інші.. свідомі лучани, які кожного ранку проїздять з матюками через пробки біля ринку, які нюхають сморід цього лайна ..повір .. сплять і бачать знищення цього звалища антисанітарії..
Анонім до лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 08:46
А ще забув дописати що всі свідоми щей через покращення скуповуються в супер мега торговому центрі і ходять до нього піземним переходом ;):::)
Аврал до лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 09:21
Якщо хочеш почути сморід лайна, то якщо стати біля ЦУМа на зупинці-можна почути.Там саме какалізаційні колодязі.
лучани за старий рин до лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 12:09
Я їжджу тудою кожного ранку і що??? Чим Варшавка краща??? Там набагато гірша ситуація, але це нікому не вигідно вул. Конякіна займатися,правда ж???? Краще зайнятися Парковою,бо це центр, а не окраїна..., розвивайте свої Порт Сіті, Каравани, Юванти, Варшавські....,що Ви вцепились в цей ласий та такий поганий шматочок для Вас???? Госоподи Боже, люди, чесно, Вам і війна не страшна і суд Божий тим більше для Вас ніщо...!Позорище!
ВОВК до лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 22:41
твої свідомі їдуть в стойло до хазяїна і матюкаються бо жаба душить що ЛЮДИ роблять бізнес а хамло на пана спину гне за *рані 2 тис.
аноніму від лучан до Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 12:06
ні, троль романюка думаю та яковлєва)))
Юрій до Анонім Показати IP 24 Квітня 2015 15:47
Погоджуюсь з "лучанином" в тому що ринок давно вже вимагає реконструціїї та цілісного архітектурного підходу, всеж таки історична частина це серце та візитівка Луцька.
Анонім до лучанин Показати IP 22 Квітня 2015 23:44
Розігнати нах....р і не панькатися.їм біля кромберга нормальне місце побудували нехай туди тянуть свій "черкізон".
Ростислав до лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 02:18
Перенесення ринків, що "Старого", що "Варшавського", це питання часу. Не може існувати в історичному центрі, чи в"їзді в місто (Автостанція) -в європейському місті таких гадюшень. Облспоивспілка? Та це ж банальний конвертаційний центр, про який усі знають і всі раді. Хто з посадовців знає кількість торгових точок на будь якому з ринків? Не вигідно! Хто знає кількість продавців, ? Не вигідно! Хто знає (здогадується) про виручку яка крутиться? Не вигідно! ЗНАЮТЬ. АЛЕ ТАК ВИГІДНО.
Тихін до Ростислав Показати IP 23 Квітня 2015 07:12
Ти спочатку в цьому "європейському" місті звалища і самовільні гаражі поприбирай, дири в асфальті залатай, світло на вулицях зроби, бродячих псів відлови, бомжів на вокзалах перепиши, а потім щось кудись перенось!
ВОВК до Ростислав Показати IP 23 Квітня 2015 22:14
НАЙШОВ ЄВРОПЕЙСЬКЕ МІСТО -МУХО**АНСК САМЕ ТО СВОЇ КОПІЙКИ РАХУЙ ГОЛОДРАНЕЦЬ
1234 до лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 09:01
абсолютно правильно. культурно підняти за задню точку і поставити на гпз. хай там щасливо торгують.
вовк до лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 22:09
ішак драний це ти позорище ти з романюком даси людям роботу? Карабас і Бураціна що окраса для міста?
Патріот Показати IP 22 Квітня 2015 23:08
Створіть КП,готовий хоч завтра його очолити і за 2 роки це місце буде упорядковане і даватиме казні міста надприбутки.Те саме давно треба зробити з Варшавським,Вокзальним,Північним,ринками на 40 та Відродження.Скільки можуть 200 підприємців отримувати надприбутки(а точніше - оборотні кошти близько 2 мільярдів в рік, так так це лише приблизна сума). При правльному управлінні можна кожного змусити платити податки та поповнювати казну.А це гарні дороги,відремонтовані підїзди,харчування учнів та малюків, підвищення рівня медицини. Маю 7 років управлінськогоого досвіду і знаю про що говорю.Але,це все неможливо без підпримки депутатів,які мають захотіти добробуту лучан та перестати збагачуватись від відкатів Облспоживспілки,керівники якої і колишні і теперішні вже незнають куди гроші дівати
Анонім до Патріот Показати IP 23 Квітня 2015 08:47
осіпов це ти?
анонім 1 до Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 12:11
ні,це яковлєв або єрємєєв)))
ВОВК до Патріот Показати IP 23 Квітня 2015 22:17
ОЧОЛИШ **РАШУ НА СТАРОМУ БІЛЬШОГО ТИ НЕ ВАРТИЙ
Справжній патріот Показати IP 23 Квітня 2015 08:36
Жодного КП!!! Місто як і держава НІКОЛИ не буде ефективним власником!!! Де всьо общєє там казнокрадство, оборудки, кумовство, хабарництво, і набивання кишень! КОЛГОСПІВ нам не треба. Ми вже це бачилии А такі ПАТРІОТИ можуть очолити хоч і сьогодні!! Створюйте механізми щоби власники платили справедливий!!! податок і все буде добре!
Ольга Показати IP 23 Квітня 2015 09:05
Ринок переносити треба, але не рейдерським способом, яким хочуть зроботи опононети мери! впевнений, що міський голова знайде правильне рішення!
луцкий Показати IP 23 Квітня 2015 10:22
Я вот по другому скажу... Переносить ничего никуда не надо, это очень проблематично и трудоёмко... А так чтоб небыло гадюшника, то надо усилить контроль муниципалов за размещением продавцов, да и уборку хорошую делать... К тому же там очень много людей работает, нельзя их в такой кризисный период тормошить. Лучше улучшайте и модернизируйте, это практичнее
лучанка до луцкий Показати IP 23 Квітня 2015 15:42
Після базару гори сміття лишаються. І цей клондайк на фоні історичного замку є що туристам показати.
вовк до лучанка Показати IP 23 Квітня 2015 22:47
то приходь і прибирай . підприємці за це гроші платять. які туристи? бабо проснись під замком нарики ширяються вони замок від уборни не відрізнять
Вася Показати IP 23 Квітня 2015 10:29
Створення КП - це не вихід з ситуації. Ніякої користі не буде. Ті хто лобіює створення КП хочуть поставити туди свою людину і дерибанити гроші. Це спроба рейдерського відбору в облспоживспілки майна. А нині у тих лобістів є професіонал у цьому напрямку - Осіпов.
Ірина Показати IP 23 Квітня 2015 10:46
Всі лучани, крім базарників та іх оточення за те, що давно пора закрити цю вонючу клоаку в центрі міста.
вовк до Ірина Показати IP 23 Квітня 2015 22:49
і відкрити в тебе вдома
123 Показати IP 23 Квітня 2015 11:36
циганва проти!!!
555 до 123 Показати IP 23 Квітня 2015 12:14
а ти про циганву на автовокзалі номер 1 чому мовчиш??? там не цікавить це питання??? лише старий ринок! Люди, нічого,вернеться Вам та вашим вшивим майбутнім діткам, внучкам оце все, ще як повернеться! схаменіться!! займіться дійсно роботою,ане дерибаном ласого шматка міста! ЛУЧАНИ ЗА СТАРИЙ РИНОК!!! ЗАБЕРІТЬ КРАЩЕ ВАРШАВКУ ТА ЗРОБІТЬ МІСТО МІСТОМ, А ЕН ПОКРАЩЕНИМ ВАРІАНТОМ СЕЛА НА ПОЛІССІ!БО ПОЛІШУКАМ ТА КРАДІЯМ ТУТ РАЙ, А розумним тут біда...
Лучанка Показати IP 23 Квітня 2015 15:34
На площі замість ринку китайських товарів зробити ринок народних ремесел
Хіросіма до Лучанка Показати IP 23 Квітня 2015 21:47
Супер!Народних ремесел Китаю!
вовк до Лучанка Показати IP 23 Квітня 2015 22:53
китайські товари зараз дорожчі за наші все впирається в ДОЛАР. ТАК ЩО КУПИ СОБІ ДУДКУ І СВІСТИ В КУТОЧКУ ЯКЩО НЕ В ТЕМІ
Анонім Показати IP 23 Квітня 2015 16:50
Якщо він буде існувати, то хоч про якусь, перспективу туристичного міста, годі й мріяти... Усі розуміють, що ринок є найбільшим прищом міста... Але він забезпечує роботою багатьох людей і з цим потрібно рахуватися. Я пропоную механізм компенсації. Створити концепцію облаштування території базару, з обов’язковими місцями під новий Ринок (НЕ БАЗАР А САМЕ РИНОК) місця будуть лімітовані до 50 торгових місць + продуктовий павільйон. З обов’язковою умовою що торгове місце повинне бути концептуальне - туристичне з усім звідси витікаю чим... За ці місця провести публічний конкурс тільки для сьогоднішніх власників торгових місць… Зараз на базарі десь більше 250 торгових місць які власне і займають територію базару. За замовчуванням, кожен власник матиме права на 1/5 активу майбутнього торгового місця, але щоб отримати нове місце повністю йому доведеться, виплатити компенсацію 4 іншим власникам. Якщо власники не домовляться між собою, тоді доведеться привести сліпій аукціон.Дві зацікавлені особи, в режимі онлайн вказують ОДНОРАЗОВО у брошурі певну ціну (більшу від стандартної) яку передають вповноваженні особі яка в свою чергу і об’являє переможця. Усі як то кажуть в шоколаді. Місто отримає податки… а ГОЛОВНЕ ПЕРЕСПЕКТИВУ Громадськість суспільний простір і туриста P/S пропоную під майбутню територію (Громадою) найняти у сім відомого СКУЛЬПТОРА… І бюся об заклад за 10 років наше місто, складе конкуренцію містові Львів
ВОВК Показати IP 23 Квітня 2015 23:01
сам хоча зрозумів що написав ? в шоколаді з клозету будеш . в брошуру тобі завернуть. битися будеш лобом в замок то може дуристи з Олики приїдуть. 4 інші виплатять тобі компенсацію аби доніс. заходь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus