USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У Луцьку діятимуть шахові гуртки

26 Вересня 2016 13:57
Лучанин звернувся до місцевих депутатів з пропозицією створити в обласному центрі Волині шахову школу. Разом з тим, чоловік скаржиться, що, мовляв, така школа була, проте 2 роки тому її закрили. Натомість в міській раді переконують – не можна закрити те, чого не було, та й в шаховій школі буцімто потреби немає, але гуртки з шахів та шашок відкрити планують.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 26 вересня.

Так, лучанин Ярослав звернувся до депутатів міськради з проханням відновити шахову школу, яку, з його слів, закрили 2 роки тому.

«З 2014 року досі нічого не зроблено, немає спеціалістів. Невже за 2 роки навчити нікого не могли?», - зазначив він.

Натомість заступник міського голови Юрій Моклиця пояснив: міська рада не могла закрити школу, бо, по-перше, ніякої школи вона не створювала, а, по-друге, школи як такої в Луцьку не було. Натомість, він зауважив, що з січня 2017 року в КЗ «Спорт для всіх» вводяться ставки для керівників шахових гуртків.

«Ми з початку наступного року створюємо додаткову ставку з шахами і у клубі на Рівненській, і в клубі «Стріла». І години, і можливість для дітей створимо. Про передумови для створення школи чи відділення на базі ДЮСШ рано говорити. А на базі «Спорту для всіх» шахи будуть розвиватися в кожному мікрорайоні міста. При потребі можемо додати ставки, якщо побачимо запит у суспільстві», - переконував він.

Крім того, очільник управління з питань фізичної культури і спорту Юрій Волинець пояснив: свого часу діяло відділення шахів при ФСТ «Україна». Але, згідно з новим положенням, тренери там повинні були мати педагогічну освіту. А ті, хто там працював доти, такої не мали, тож їх звільнили.

«З того часу вони там займалися напівлегально: з батьків дітей брали гроші, а комунальні послуги, оренду ніхто не платив. Світло, тепло оплачував КЗ «Спорт для всіх», - пояснив він.

До слова, згідно з інформацією, з початку року в Луцьку провели 12 спортивно-масових заходів на шахову тематику, на які використали понад 20 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 26 Вересня 2016 15:09
А в Нововолинську?Діткам ніде подітися((;

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus