USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть контролювати продаж піротехніки. Петиція

29 Березня 2021 22:49
У Луцьку пропонують запровадити контроль за продажем піротехнічних засобів або повністю заборонити їх реалізацію в місті.

Таку петицію на платформі Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Микола Кікець.

Він зазначив, що став свідком неналежного використання піротехнічних виробів класу 2 дітьми віком 8-12 років у районі вулиці Федорова.

Тому чоловік запропонував запровадити контроль продажу піротехнічних засобів у місті наступним чином:

- будь-який продаж піротехнічного виробу має проводитися у присутності батьків для осіб віком до 18 років або за наявності документа, що підтверджує вік особи;

- під час продажу піротехнічного виробу класу 2+ і категорій Т1+ і Р1+ потрібно вимагати документ, що підтверджує вік особи, та її підпис;

- надати можливість мешканцям Волинської області звертатися до МВС України за телефоном 102 та повідомляти про несанкціоноване використання піротехнічних виробів і порушення закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Перед зверненням обов’язкова фіксація порушення на мобільний телефон (за можливості) або знаходження свідків правопорушення та можливе затримання правопорушників до приїзду патрулю поліції;

- у випадку використання піротехнічного виробу особою віком до 14 або 16 років накладати штраф відповідно до ст. 182 КУпАП на їхніх батьків.

Підтримати петицію Миколи Кікеця можна за посиланням.

Нагадаємо, у населених пунктах Луцької міської територіальної громади заборонено запускати феєрверки, салюти та проводити інші розважальні заходи і видовища з використанням піротехнічних виробів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Внучка юриста діда Показати IP 30 Березня 2021 09:32
Зміст петиції юридично нікчемний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus