USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть повернути попередню схему проїзду кільця біля «Променя». Петиція

26 Грудня 2020 15:46
У Луцьку біля площі Президента Грушевського потрібно повернути попередню схему проїзду на кільцевому перехресті, що дозволить уникнути постійних заторів. Також у місті необхідно відкоригувати окремі дорожні знаки та пішохідні переходи.

Таку петицію зареєструвала Ірина Кашуба. Підтримати її можна за посиланням.

«На сьогодні затор у напрямку руху від центру до РЦ «Промінь» розпочинається від ТЦ «Буратіно», оскільки, відповідно до дорожньої розмітки, заїхати на кільце можливо лише з крайнього лівого положення, а раніше можливо було їхати у дві смуги, що значно розвантажувало дорожній трафік міста. Маршрутному транспортному засобу, щоб заїхати на кільце, потрібно чекати мінімум по 20 хвилин», – вказала вона та додала, що розмітка і знаки повинні полегшувати рух і пішоходів, і транспортних засобів, а не навпаки.

Водночас авторка петиції закликала провести огляд нерегульованих пішохідних переходів і дорожніх знаків та за необхідності відкоригувати їхнє розміщення.

«Досить багато таких (нерегульованих пішохідних переходів, – ВН), які створюють аварійну ситуацію. Для прикладу наводжу пішохідний перехід на вулиці Задворецькій, який облаштовано відразу за сміттєвим баком під накриттям. Коли авто рухається в напрямку до вулиць Устилузької та Рівненської, то пішохода за конструкцією сміттєвого баку взагалі не видно, поки він не вийде на половину смуги руху. Також, наприклад, некоректний дорожній знак (повернений у невірну сторону) на вулиці Конякіна, 33», – звернула увагу Ірина Кашуба.
Жінка наголосила, що безпека на дорогах залежить не лише від максимально допустимої швидкості, а й від грамотної продуманої дорожньої розмітки, доречних та видимих дорожніх знаків, якості дорожнього покриття.

«Наше місто, всі його мешканці та гості заслуговують на комфорт та безпеку пересування будь-яким способом», – акцентувала вона.

Відзначимо, аби Луцька міська рада розглянула петицію, за 15 діб вона має зібрати як мінімум 300 підписів.

Нагадаємо, раніше лучани також пропонували змінити схему проїзду транспортом перехрестя з кільцевим рухом, що неподалік площі Грушевського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
дідо Показати IP 26 Грудня 2020 16:32
Малограмотні не вчили ПДР. тому не можуть проїхати турбокільце...всі пруть толпою,не пропускаючи...як стадо.... Проблема не в розмітці . а в мізках...краще би в тролейбусах їздили на свої робочі місця на Варшавці.
анті дідо до дідо Показати IP 26 Грудня 2020 19:27
О який розумний, тобі то мабуть з вікна тролейбуса видніше що там і як!)
Дед до дідо Показати IP 27 Грудня 2020 06:29
Турбокольцо- серьезный прогресс в организации движения. Можно в нем что то упростить или/и модифицировать. Обязательно перед вьездом схемы для водителей и знаки направления движения по полосам. Но не отменять ни в коем случае. Анархии на дорогах нам не надо.
Радувець Ларіса Показати IP 26 Грудня 2020 16:41
Гроші вкрадені на це поверніть!!!
Ірина Показати IP 26 Грудня 2020 16:50
Проблемний пішозідний і біля Грушевського, 1 навпроти дит майданчику біля Променя. Машини паркуються так близько до переходу, що поки не вийдеш на середину, водії тебе і не побачать..якщо, звісно, захочуть це зробити..іноді летять як ...
Правда Показати IP 26 Грудня 2020 18:47
Згідний з дідо на 100%! Надіюсь у нашої влади більше мізків ніж у автора петиції, щоб не відміняти розмітку!? Вдосконалити можна і потрібно, але аж ніяк не відміняти, бо буде повна Ж...!
Саня Показати IP 26 Грудня 2020 19:07
Реально іздять як небудь. Поставили б копа на декілька днів який би штрафував порушників, щоб народ почав хоча б правильно іздити. А потім можна дивитися наскільки ефективно працює розмітка на кільці, так як вона зроблена з розрахунку що всі дотримуватимуться ПДР.
Оля Показати IP 26 Грудня 2020 20:04
Кущі біля історичного пострижіть, як їдеш від променя не видно за ними машин на кільці
Олін Дохтур Показати IP 26 Грудня 2020 22:21
Оля,пострижи свої.
Джек до Олін Дохтур Показати IP 27 Грудня 2020 00:27
Тобі шо,в зубах застрягає?
Толя Показати IP 26 Грудня 2020 22:48
Рідкісний випадок але факт залишається фактом турбокільце саме те що необхідно для безпеки на дорозі. Пройшло майже пів року як нанесли турборозмітку і що дивно 20 відсотків водіїв не второпали або нехочуть второпати в новинку.
Квадрат Малевича до Толя Показати IP 27 Грудня 2020 14:18
Зі сторони історичного заїзд на кільце має бути з двох смуг. Невже не зрозуміло, що одна смуга не справляється з такою кількістю авто в місті. А перелаштовуватись з правої в ліву майже на переході , а тим більше для маршруток ну дуже не зручно. А на Грушевського дуже мало їдуть з Мойсея. Жодне кільце в місті не має таких тягучок. Його робили люди які не знайомі з містом взагалі і з його навантаженням та потребами. Є дві смуги з кожної вулиці і з них потрібно на нього заїжджати щоб якнайшвидше розвантажувати вулиці!!!
На опиті Показати IP 27 Грудня 2020 01:27
Просто люди які їдуть зі смуги 1 не хочуть бачити що їх смуга розділяється на дві половини. А смуга два повертає на право і прямо., от і вмя проблема
Andrij Показати IP 27 Грудня 2020 09:30
Дороги ещё 70-80 х годов и не расчитаны на такой поток автомобилей не говоря уже про маршрутки. Во всех европейских городах дороги росширяют а у нас только знаки лепят куда попало.
Грек Показати IP 27 Грудня 2020 10:56
IСпочатку їздить навчитися, а потім щось змінювати! Розумники...
Юрiй Показати IP 27 Грудня 2020 20:52
Во всех европейских городах улицы сужают, (давно видать там были) и в центр города въезд платный делают.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus