USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відремонтують кільце біля «Променя»

28 Січня 2022 20:31
У Луцьку планують здійснити капітальний ремонт кільцевої розв’язки вулиць Винниченка, Яровиця, Стрілецька та проспектів Василя Мойсея, Президента Грушевського. Ідеться про перехрестя з круговим рухом біля розважального центру «Промінь».

Департамент житлово-комунального господарства міської ради оголосив тендер на розробку проєктно-кошторисної документації на ремонт згаданого об’єкта. Торги тривають на сайті державних закупівель Prozorro. Пропозиції від учасників прийматимуть до 2 лютого.

Вартість виготовлення проєкту оцінили в 400 тисяч гривень.

Роботи мають охопити кільцеву транспорту розв’язку орієнтовною площею три гектари, до якої примикають п’ять доріг: вулиці Винниченка, Яровиця, Стрілецька та проспекти Василя Мойсея, Президента Грушевського. Ремонт повинен відбуватися в одну чергу.

Відповідно до технічної специфікації, проєкт має передбачати такі роботи:

- фрезерування асфальтобетонних покриттів,

- розбирання бортових каменів,

- приведення параметрів кільцевої розв’язки до вимог Державних будівельних норм,

- відведення дощових вод,

- облаштування дорожнього одягу з верхнім шаром покриття з асфальтобетону виду ЩМА-15,

- ремонт з’їздів та додаткового поверхневого водовідведення на них,

- влаштування нових тротуарів,

- ремонт горловин колодязів підземних мереж,

- влаштування горизонтальної дорожньої розмітки із холодного пластику,

- встановлення нових дорожніх знаків,

- облаштування зупинок громадського транспорту.

Водночас проєктанти повинні передбачити необхідний комплекс технічних засобів організації та безпеки руху, створення безпечного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та розробку схем організації дорожнього руху.

Проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт кільцевої розв’язки вулиць Винниченка, Яровиця, Стрілецька та проспектів Василя Мойсея, Президента Грушевського в Луцьку мають підготувати до 1 липня 2022 року. Після цього стане можливим оголошення тендеру на самі роботи.

Як повідомляли, також планують ремонт дорожнього покриття бульвару Дружби народів, капітальний ремонт вулиці Володимирської, капітальний ремонт кільцевої розв’язки вулиць Гордіюк, Єршова та проспектів Відродження, Соборності, капітальний ремонт вулиць Львівської та Ковельської.

Нагадаємо, в Луцьку міськрада разом із нацполіцією та патрульною поліцією вчитиме водіїв правильно проїжджати турбокільце. Наразі через те, що всі водії заїжджають на такі перехрестя з круговим рухом на ліву смугу, на головних вулицях міста утворюються затори.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Богдан Сташинський Показати IP 28 Січня 2022 20:43
Давно пора !!! Ігор пороби ще тротуари від Проміня до залізничного вокзалу, на них зараз можна ноги переламати !!!
Лучани Показати IP 28 Січня 2022 20:57
Дійсно, хороша можливість навести там порядок ! Окрім належної організації дорожного руху є потреба навести лад у самому кільці і забрати звідти то іржаве металеве одоробло, так зване ГРП, і викорчувати ті всохлі і не характерні для Волині туї, шо все те, в кінцевому результаті, не відповідає Концепції Луцька ! Розміщення там ГРП створює загрозу виникнення надзвичайної ситуації у випадку автомобільної аварії у такому людному місці. Таке враження, шо хтось СВІДОМО впихнув туди той об'єкт ! Лучани будуть вдячні !
111 Показати IP 28 Січня 2022 21:18
Ціле літо розмічали кільце, малювали та перемальовували, розмітили - настала зима. Незабаром, через місяць настане весна. Минулорічна розмітка вже стерлась, будемо розмічати по новому... Поки розмітиться розробиться проєктна документація настане пора фрезерувати дорожнє покриття... Роботи не початий край!
Alex Показати IP 29 Січня 2022 08:09
Які гарантії будуть на виконані роботи??? Чи як завжди, сьогодні заліпили, завтра все розлізлося, після завтра знову капітальний ремонт?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus